Διεθνή

Νότια Αφρική: Αυτοκτονία 14χρονου εξαιτίας ομοφοβικού bullying

Νότια Αφρική: Αυτοκτονία 14χρονου εξαιτίας ομοφοβικού bullying

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Περιγράφοντας τον μικρότερο αδερφό της, η Kutumela είπε ότι ήταν πολύ ευχάριστο παιδί. «Έφερε χαμόγελα και γέλια μέσα στο σπίτι. Ήταν συγκρατημένος και μερικές φορές δυνατός. Του άρεσε πολύ να τραγουδάει και να χορεύει».

Ο Mpho Falinthenjwa, δεκατετράχρονος μαθητής στο σχολείο Leshata, στο Νότιο Γιοχάνεσμπουργκ, όπως αποκαλύπτουν συγγενείς του δεχόταν bullying για την σεξουαλικότητά του, με αποτέλεσμα να αφαιρέσει την ζωή του . Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο PinkNews η αδερφή του, οι οι γονείς τους βρήκαν τον έφηβο αδελφό της χωρίς τις αισθήσεις του στις 21:00 την Πέμπτη 2 Ιουνίου και με άμεσες ενέργειες τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με τον νεαρό έφηβο να καταλήγει αργότερα το ίδιο βράδυ, αφότου είχε αφήσει σε σημείωμα ένα τελευταίο αντίο στην οικογένειά του.

Περιγράφοντας τον μικρότερο αδερφό της, η Kutumela είπε ότι ήταν πολύ ευχάριστο παιδί. «Έφερε χαμόγελα και γέλια μέσα στο σπίτι. Ήταν συγκρατημένος και μερικές φορές δυνατός. Του άρεσε πολύ να τραγουδάει και να χορεύει». Η ίδια δήλωσε ότι έχει καταρρεύσει από τον θάνατο του αδελφού της και πρόσθεσε πως αν τον έβλεπε άλλη μια φορά θα του έλεγε ότι «ήταν τα πάντα μου και δεν ήθελα να τον χάσω και ότι τον αγαπώ τόσο πολύ». «Μακάρι η αθώα ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η οικογενειακή τους ζωή φαινόταν φυσιολογική, όπως είπε η Kutumela η οποία μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως: «Οι γονείς μου είπαν ότι ο Mpho ήταν πολύ χαρούμενος. Τίποτα δεν φαινόταν ύποπτο στα μάτια τους, μάλιστα ο Mpho τους είχε μαγειρέψει εκείνη την ημέρα». Ωστόσο, η Kutumela είπε ότι ο αδελφός της δεχόταν συνεχή εκφοβισμό και ομοφοβικά σχόλια στο σχολείο, ακόμη και στον δρόμο. Θυμήθηκε δε, ότι σε ένα περιστατικό, που συνέβη στο σχολείο, άλλοι μαθητές τον αποκαλούσαν isitabane, μια υποτιμητική λέξη των Ζουλού για τους ομοφυλόφιλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments