Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό ρυμουλκό δέχθηκε πυραύλους στο Φιδονήσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό ρυμουλκό δέχθηκε πυραύλους στο Φιδονήσι

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μολονότι το Φιδονήσι  καλύπτει λιγότερο από το ένα δέκατο του τετραγωνικού μιλίου, το νησί έχει στρατηγική και συμβολική σημασί στη Μαύρη Θάλασσα , καθώς «το καθιστά δελεαστικό έπαθλο» σύμφωνα έκθεση του Πενταγώνου.

Σημαντικό πλήγμα στο ρωσικό γόητρο, καθώς ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν ρυμουλκό του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που μετέφερε στρατιώτες, όπλα και πυρομαχικά στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Φιδονήσι, νότια της Οδησσού, σύμφωνα με τον τοπικό Ουκρανό κυβερνήτη της Οδησσού, Μαξίμ Μαρτσένκο

Η Στρατηγική σημασία του νησιού

Μολονότι το Φιδονήσι  καλύπτει λιγότερο από το ένα δέκατο του τετραγωνικού μιλίου, το νησί έχει στρατηγική και συμβολική σημασί στη Μαύρη Θάλασσα , καθώς «το καθιστά δελεαστικό έπαθλο» σύμφωνα έκθεση του Πενταγώνου. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Αύγουστο του 2021, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι επισκέφτηκε το νησί για να παρακολουθήσει στρατιωτικές ασκήσεις, λέγοντας ότι η χώρα «θα το υπερασπιστεί με όλες μας τις δυνάμεις».

Το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας TOR, απέτυχε να αναχαιτίσει το πλήγμα από δύο πυραύλους Harpoon, επισημαίνει η ουκρανική Ναυτική Διοίκηση μιλώντας για νέα νίκη στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Φιδονήσι, ενώ την ίδια ώρα, που ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στο BBC, επέμενε ότι «η Ρωσία δεν εισέβαλε στην Ουκρανία, αλλά διεξήγαγε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, επειδή δεν είχε κανέναν άλλο τρόπο να εξηγήσει στη Δύση, ότι η ώθηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ήταν εγκληματική ενέργεια». Ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει στόχο την εξόντωση των Ναζί», ενώ κατηγόρησε τη Δύση ότι διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.

«Είναι πολύ κρίμα, αλλά οι διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και άλλων εκπροσώπων του ΟΗΕ, υφίστανται πίεση από τη Δύση. Και πολύ συχνά χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των ψευδών ειδήσεων που διαδίδονται από τη Δύση», τόνισε ενδεικτικά και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θεωρεί άμεμπτη τη Ρωσία απάντησε: «Η Ρωσία δεν είναι άμεμπτη. Η Ρωσία είναι αυτό που είναι. Και δεν ντρεπόμαστε να δείξουμε ποιοι είμαστε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments