Διεθνή

Ρωσικό φυσικό αέριο τέλος για τη Γαλλία!

Ρωσικό φυσικό αέριο τέλος για τη Γαλλία!

Πηγή Φωτογραφίας: impakter

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου είχαν ήδη μειωθεί κατά 60% από την αρχή του έτους και το ενιαίο σημείο διασύνδεσης με τη Γερμανία λειτουργούσε ήδη μόνο με το 10% της χωρητικότητάς του «στις αρχές του 2022», σύμφωνα με τον διαχειριστή του γαλλικού δικτύου μεταφοράς

 Είναι πλέον γεγονός: η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Γαλλία έχει πέσει στο μηδέν, εδώ και δύο ημέρες.

Ο διαχειριστής του γαλλικού δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου GRTgaz ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου, ότι δεν θα λαμβάνει πλέον ρωσικό φυσικό αέριο με αγωγό από τις 15 Ιουνίου, με «τη διακοπή της φυσικής ροής μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας».

Η Γαλλία βασίζεται στη Ρωσία για περίπου το 17% του φυσικού της αερίου, το οποίο μπορεί να φτάσει με αγωγό φυσικού αερίου ή σε υγρή μορφή από μεταφορείς LNG. Η συντριπτική πλειοψηφία του εισαγόμενου φυσικού αερίου συνήθως ερχόταν με αγωγό, μέσω αυτού του ενιαίου σημείου διασύνδεσης με τη Γερμανία. Οι ροές είχαν ήδη μειωθεί κατά 60% από την αρχή του έτους και αυτό το σημείο εισαγωγής λειτουργούσε ήδη μόνο με το 10% της χωρητικότητάς του «στις αρχές του 2022», σύμφωνα με το GRTgaz. Εδώ και δύο μέρες, η προσφορά έχει πέσει στο μηδέν.

Η GRTgaz δεν γνωρίζει την αιτία αυτής της περικοπής, αλλά αυτή έρχεται σε μια στιγμή που η Gazprom έχει μειώσει σημαντικά τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία, μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1.

Ωστόσο, η Γαλλία εισάγει αέριο από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας, η οποία πρόσφατα αύξησε τις παραδόσεις της.

Και πάνω από όλα, έχει αυξήσει τις αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το οποίο φτάνει με δεξαμενόπλοιο LNG σε τερματικούς σταθμούς κοντά στο τεχνικό μέγιστο, σύμφωνα με την GRTgaz.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments