Διεθνή

Δανία: Ρωσικό πολεμικό πλοίο παραβίασε δύο φορές ύδατα του ΝΑΤΟ

Δανία: Ρωσικό πολεμικό πλοίο παραβίασε δύο φορές ύδατα του ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: /thesun

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρεσβευτή

Ρωσικό πολεμικό πλοίο παραβίασε δύο φορές τα ύδατα του ΝΑΤΟ με τη Δανία να το χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη ρωσική πρόκληση».

Ο στρατός της Δανίας ανακοίνωσε ότι μια ρωσική κορβέτα εισήλθε στα χωρικά ύδατα της,  τα ξημερώματα της Παρασκευής κοντά στο νησί Christiansoe στη Βαλτική Θάλασσα.

Η Διοίκηση Άμυνας των ενόπλων δυνάμεων της Δανίας λέει ότι το πολεμικό πλοίο έφυγε, αφού το δανικό ναυτικό επικοινώνησε μέσω θαλάσσιου ασυρμάτου διπλής κατεύθυνσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Τζέπε Κόφοντ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής έχει κληθεί για να διαμαρτυρηθεί για το περιστατικό.

«Έχει γνωστοποιηθεί με πολύ σαφείς όρους στον Ρώσο πρεσβευτή ότι αυτού του είδους η ενέργεια είναι εντελώς απαράδεκτη», ανέφερε ο Κόφοντ σε δήλωση. «Δεν θα δεχθούμε αυτού του είδους τις ρωσικές προκλήσεις».

Αργότερα έγραψε σε μια ανάρτηση στο Twitter: «Είναι μια εξαιρετικά ανεύθυνη, αγενής και εντελώς απαράδεκτη ρωσική πρόκληση. Αυτές οι τακτικές εκφοβισμού δεν λειτουργούν στη Δανία». Και ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με το hashtag WeAreNATO.

Τόσο η Σουηδία, όσο και η Δανία έχουν αναφέρει παραβιάσεις του εναέριου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν αισθανθεί ότι απειλείται.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι ενώ δεν απειλεί τον κόσμο με πυρηνικά, είναι έτοιμος να τα χρησιμοποιήσει για να προστατεύσει τη χώρα του.

“Δεν απειλούμε! Αλλά όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το έχουμε και θα το χρησιμοποιήσουμε εάν χρειαστεί για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας”.

Η προειδοποίησή του έρχεται μετά την περασμένη εβδομάδα όταν φέρεται να του παρασχέθηκε ” επείγουσα ιατρική βοήθεια ” καθώς χτυπήθηκε από μια “οξεία ασθένεια”.

Εν τω μεταξύ, ο αιματηρός πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία, στον οποίο  σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30.000 Ρώσοι στρατιώτες , συνεχίζεται.

Και καθώς ο πόλεμος μαίνεται στα ανατολικά, η Ρωσία πιθανότατα ανανέωσε τις προσπάθειές της να προχωρήσει νότια της πόλης Izium τις τελευταίες 48 ώρες, δήλωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο είπε ότι στόχος του είναι να διεισδύσει βαθύτερα στην περιοχή του Ντονέτσκ και να τυλίξει τον θύλακα γύρω από την εμπόλεμη πόλη Sievierodonetsk από τα βόρεια.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις της έπληξαν ένα ρυμουλκό του ρωσικού πολεμικού ναυτικού με δύο πυραύλους Harpoon στη Μαύρη Θάλασσα, την πρώτη φορά που ισχυρίστηκε ότι έπληξε ρωσικό σκάφος με αντιπλοϊκά όπλα που προμήθευσε η Δύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments