Ελλάδα

Στυλιανίδης: Έγκριση  του Προγράμματος «Πολιτική Προστασία»

Στυλιανίδης: Έγκριση  του Προγράμματος «Πολιτική Προστασία»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα «Πολιτική Προστασία» του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ύψους 714 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα «Πολιτική Προστασία» του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ύψους 714 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε συγκεκριμένους άξονες.

Ο πρώτος από αυτούς είναι η δημιουργία εθνικής βάσης δεδομένων που  θα διασφαλίζει ότι σε πραγματικό χρόνο, θα είναι διαθέσιμη η απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό αντιμετώπισης κάθε έκτακτης κατάστασης.

Ο δεύτερος άξονας είναι ο εκσυγχρονισμός εξοπλισμού και μέσων που προβλέπει προμήθεια νέων αεροσκαφών και ελικοπτέρων πυρόσβεσης, μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα για όλους τους φορείς που συνδράμουν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ), καθώς και εξοπλισμό αντιμετώπισης υγειονομικών κινδύνων.

Ο τρίτος άξονας σχετίζεται με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης μέσα από τη νέα Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων που περιλαμβάνει την Ακαδημία Πολιτική Προστασίας (με εκπαιδευτικά προγράμματα για εθελοντές, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, των ΟΤΑ και πολίτες), την Πυροσβεστική Ακαδημία (σε Κηφισιά και Πτολεμαΐδα), πρότυπο Κέντρο Ειδικών Εκπαιδεύσεων, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Είναι αξιοσημείωτο πως είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας υποβάλει αντίστοιχο πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ειδικά σχεδιασμένο για την ενίσχυση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments