Ελλάδα

Τουρκία: Μία ακόμα πρόκληση από τη γείτονα χώρα – Υπερπτήσεις πάνω από Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι

Τουρκία: Μία ακόμα πρόκληση από τη γείτονα χώρα – Υπερπτήσεις πάνω από Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουρκία: Επί καθημερινής βάσεων γίνονται οι τούρκικες προκλήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος, μιας και υπήρξε μία ακόμα παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου

Επί καθημερινής βάσεων γίνονται οι τούρκικες προκλήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος, μιας και υπήρξε μία ακόμα παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από τα μαχητικά της Τουρκίας, μιας και επέλεξαν να πετάξουν πάνω από κατοικημένα νησιά.

Σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στις 12.03 πάνω από το νησάκι Ανθρωποφάγοι και ένα λεπτό αργότερα, στις 12:04 πάνω από το Μακρονήσι στα 20.000 πόδια.

Φυσικά η ελληνική αεράμυνα είχε βάλει στο στόχο από την πρώτη στιγμή τα τουρκικά μαχητικά, ενώ ελληνικά μαχητικά ξεκίνησαν καταδίωξη των Τούρκων. Συγκεκριμένα, ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από την 135 Σμηναρχία Μάχης της Σκύρου και από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου και πήραν στο… κυνήγι τα τουρκικά μαχητικά.

Πάντως οι Τούρκοι για μια ακόμη φορά μπήκαν σαν τον φοβισμένο κλέφτη στο FIR Αθηνών, κάνοντας τις υπερπτήσεις απλώς για να γράψει το… κοντέρ και επέστρεψαν τρομαγμένοι στα τουρκικά παράλια.

Προκλήσεων συνέχεια- Υπερπτήση UAV πάνω από την Κανδελιούσσα

Στην προσφιλή τακτική των προκλήσεων μέσω των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, επέστρεψε και σήμερα η Τουρκία. Σήμερα Τετάρτη, στις  10:37, ένα μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος UAV πραγματοποίησε υπερπτήση,  πάνω από την νήσο Κανδελιούσσα στα 19.000 ποδιά, στην περιοχή της Νισύρου.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments