Διεθνή

Ζελένσκι: “Να επιβάλετε άμεσα την 7η δέσμη κυρώσεων στη Ρωσία”

Ζελένσκι: “Να επιβάλετε άμεσα την 7η δέσμη κυρώσεων στη Ρωσία”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξίωσε για ακόμη μια φορά να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξίωσε για ακόμη μια φορά να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, επιχειρηματολογώντας ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να αποφασίσουν για την έβδομη δέσμη τιμωρητικών μέτρων το συντομότερο.

«Η Ρωσία πρέπει να νιώσει αύξηση της πίεσης επειδή άρχισε πόλεμο και για την επιθετική αντιευρωπαϊκή της πολιτική», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος , υπενθυμίζοντας ακόμη πως είναι επείγον ο στρατός του να παραλάβει κι άλλα όπλα. «Οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων εξαρτώνται άμεσα από την ταχύτητα (των παραδόσεων) των εταίρων μας», επέμεινε.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει την υποστήριξή στην Ουκρανία

“Η Ευρώπη οφείλει να διατηρήσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία ακόμη και αν η μείωση της τροφοδοσίας με ρωσικό φυσικό αέριο εγείρει φόβους για ύφεση”, δήλωσε η διευθύντρια Διεθνών Υποθέσεων και Κλιματικής Χρηματοδότησης Ελίνα Μπάρντραμ στο πλαίσιο του Africa Energy Forum στις Βρυξέλλες.

«Η αλληλεγγύη μας προς την Ουκρανία και ο τρόπος με τον οποίο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εφαρμόσθηκε από κοινού μου διασφαλίζει ότι θα είμαστε ικανοί να βρούμε μέσα για να μην υποχωρήσουμε», δήλωσε στο Reuters. «Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τους επόμενους μήνες θα είμαστε δύσκολα, πολύ δύσκολα».

komision-union-enwsi

«Η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στη Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα μία έκτακτη κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Με τις δόλιες κινήσεις που βλέπουμε από την κυβέρνηση Πούτιν ως προς την πολύ αιφνίδια μείωση της ροής από την Gazprom, λαμβάνουμε ορισμένα πολύ σημαντικά μέτρα, αλλά όλα αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά», είπε αναφερόμενη στην χρήση ορυκτών καυσίμων.

Τα μέτρα θα αρθούν σταδιακά το συντομότερο δυνατόν, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αποφασισμένη να παραμείνει προσηλωμένη στους κλιματικούς της στόχους, είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments