Πολιτική

Ηλιόπουλος: Οι εκλογές είναι άμεση κοινωνική ανάγκη

Ηλιόπουλος: Οι εκλογές είναι άμεση κοινωνική ανάγκη
Ηλιόπουλος: "Οι εκλογές είναι άμεση κοινωνική ανάγκη" σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

“Οι εκλογές είναι άμεση κοινωνική ανάγκη. Έχουμε μια κυβέρνηση που πολλαπλασιάζει τις κρίσεις, δεν σέβεται τον δημόσιο πλούτο και συντονίζει τη λεηλασία της κοινωνικής πλειοψηφία”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος. Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Rise TV τόνισε ότι: “Όποιος κοιτάει τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, βλέπει ότι ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 70% βρίσκει ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια και την καθημερινότητα. Αυτό δεν δείχνει αυτόματα ότι ο κόσμος μετακινείται στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά ότι υπάρχει πεδίο να αλλάξει η πολιτική κατάσταση. Δεν αρκεί η κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και γι’ αυτό εμείς επιλέγουμε να συζητάμε προγραμματικά”, τόνισε ο ίδιος.

“Δική μας δουλειά είναι να μιλήσουμε προγραμματικά για την επόμενη ημέρα και την ασφάλεια των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Για το πώς μπορεί μια προοδευτική διακυβέρνηση να ρυθμίσει το χρέος που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, με διαγραφή μέρους του ώστε να επιβιώσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις” τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το μοναδικό κόμμα που αξιοποίησε τα χρόνια της αντιπολίτευσης για να παρουσιάζει άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις”. Και προανήγγειλε: “Όλο αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και σε ένα συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Στη συνεδρίαση της πολιτικής μας γραμματείας ο Δημ. Τζανακόπουλος ανέλαβε υπεύθυνος της ομάδας του κυβερνητικού προγράμματός μας και πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις”.

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Κ. Μητσοτάκης είπε: “Τα εκ των υστέρων μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ακουμπούν καν τον πυρήνα των προβλημάτων και αποτυπώνουν την κοινωνική πίεση που δέχεται. Ο σχεδιασμός της για εκλογές είναι ξεκάθαρος και φάνηκε και από την τελευταία συνέντευξη του πρωθυπουργού και από την αλλαγή της ρητορικής της ΝΔ”.

Όπως υπογράμμισε: “Η Ελλάδα έχει τα πιο ακριβά καύσιμα σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με το εισόδημα, ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από τα επίπεδα του 2010, ο ενεργειακός πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 60% ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 39%. Για όλα αυτά υπάρχουν ξεκάθαρες κυβερνητικές ευθύνες. Η ακρίβεια έχει υπογραφή Μητσοτάκη και τα επιδόματα που ανακοινώθηκαν είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δεν ακολούθησε η κυβέρνηση το δρόμο που ακολούθησαν Ισπανία και Πορτογαλία και ζήσαμε ένα 9μηνο λεηλασίας των πολιτών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments