Ελλάδα

Επιτροπή εμβολιασμών: Στο “τραπέζι” η 2η αναμνηστική δόση

Επιτροπή εμβολιασμών: Στο “τραπέζι” η 2η αναμνηστική δόση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η 2η αναμνηστική ή 4η δόση εμβολίου θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσει και το θέμα της χορήγησης της δεύτερης αναμνηστικής δόσης, υπό το βάρος της αύξησης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Η έκρηξη κρουσμάτων αποδίδεται στα υποστελέχη της μετάλλαξης «Όμικρον», αλλά και στην κινητικότητα λόγω των τουριστών.

Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε ότι  η αύξηση των κρουσμάτων είναι ελεγχόμενη  και η μετάλλαξη Όμικρον συγκριτικά με την Δέλτα δεν πιέζει τόσο πολύ το σύστημα Υγείας ώστε να ληφθούν μέτρα περιορισμού καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από τις υγειονομικές αρχές.

Σε ότι αφορά στη 2η αναμνηστική δόση του εμβολίου η συζήτηση σήμερα αναμένεται  να περιστρέφει γύρω από το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών χωρίς όμως να τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας.

Η λειτουργίας της θα αφορά καθαρά όλους όσοι επιθυμούν να λάβουν την 2η αναμνηστική δόση μέσα στο καλοκαίρι.

Αντικείμενο συζήτησης επίσης θα είναι αν η λειτουργία της πλατφόρμας θα αφορά ειδικά τους άνω των 50 ετών,  καθώς  υπάρχουν επιστημονικές «ανησυχίες» για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αν και πιθανότερο σενάριο θεωρείται η λειτουργία της πλατφόρμας για όλους όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν προληπτικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments