Οδηγός

Συνεργασία πληρωμή: Στα ATM 27.222 δικαιούχοι

Συνεργασία πληρωμή: Στα ATM 27.222 δικαιούχοι
Συνεργασία πληρωμή: Αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 καταβάλλεται το ποσό των 6,3 εκατ. ευρώ για 27.222 πληρωμές

Αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 καταβάλλεται το ποσό των 6,3 εκατ. ευρώ για 27.222 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούν σε εργαζομένους ενταγμένους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, για τον μήνα Μάιο 2022, καθώς και για προηγούμενους μήνες ετών 2020 – 2022 (υπόλοιπα). Επιπλέον, καταβάλλεται το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ για 19.662 πληρωμές δικαιούχων επιχειρήσεων για την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας του προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του άρθρου 28 του ν. ν. 4726/2020 (Α’ 181), όπως ισχύει.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ξεκινά 1η Ιουλίου από τράπεζες και σούπερ μάρκετ

Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές που υποστηρίζουν την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας είναι διαθέσιμες στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ενόψει της πρώτης εφαρμογής της Κάρτας από 1ης Ιουλίου για το σύνολο των τραπεζών της χώρας και τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Πρόκειται για την εφαρμογή myErgani mobile app για τους εργαζόμενους, η οποία έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να υποστηρίζει τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, και την εφαρμογή Ergani CardScanner για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ήδη σύστημα ωρομέτρησης, η οποία «διαβάζει» κατά την έναρξη και λήξη της εργασίας τις Ψηφιακές Κάρτες των εργαζομένων και μεταδίδει αυτόματα σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Ο μηχανισμός «ανάγνωσης» της Ψηφιακής Κάρτας είναι παρόμοιος με τη διαδικασία που ακολουθείτο για το «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης κατά την περίοδο της πανδημίας. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή CardScanner έχει διατεθεί ήδη στις επιχειρήσεις για δοκιμαστική χρήση, ενώ την προσεχή Δευτέρα 27/6 θα διατεθεί νέα έκδοση που θα συνδέεται στο παραγωγικό Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments