Ελλάδα

Αυτά είναι τα αεροσκάφη που θέλει η Τουρκία εάν «φάει» πόρτα από τις ΗΠΑ [pics]

Αυτά είναι τα αεροσκάφη που θέλει η Τουρκία εάν «φάει» πόρτα από τις ΗΠΑ [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης των αεροσκαφών στην Τουρκία.

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet, παρουσιάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο εξοπλισμών της Άγκυρας σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα μαχητικά F-16. Σύμφωνα με την εφημερίδα το «σχέδιο Β» προβλέπει αγορά μεταχειρισμένων Eurofighter από τη Βρετανία και ήδη γίνονται οι σχετικές συζητήσεις.

Δεν αποκλείει το Λονδίνο την πώληση Typhoon στην Τουρκία

Πρόσφατο δημοσίευμα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι ο διοικητής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στρατηγός Χασάν Κουτσουκαγιούζ επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα το Ηνωμένο Βασίλειο και την έδρα της κοινοπραξίας που κατασκευάζει τα Eurofighter, ενώ συναντήθηκε και με τον Βρετανό πτέραρχο σερ Μάικλ Γουίνγκστον. Ο κ. Κουτσουκακγιούζ επιθεώρησε επίσης το σύστημα συναγερμού ταχείας αντίδρασης με το οποίο είναι εξοπλισμένο τα βρετανικά Typhoon.

Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας που μίλησε χθες στον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης των αεροσκαφών στην Τουρκία, «Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και μία σημαντική φίλη του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τακτικά συζητήσεις με την Τουρκία αναφορικά με επιχειρησιακές ικανότητες, ακριβώς όπως έχουμε παρόμοιες συζητήσεις με άλλους συμμάχους» είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος.

Βασικά σημεία στο Eurofighter

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

  • Ακόμη και ενώ είναι ακόμα στο έδαφος, ο πιλότος μπορεί να ελέγξει τη θέση του αεροσκάφους που πρόκειται να αναχαιτιστεί μέσω του Data-Link (μια αμφίδρομη ραδιοελεγχόμενη ανταλλαγή δεδομένων).
  • Μόλις βρίσκεται σε πτήση, το αεροηλεκτρονικό σύστημα βοηθά με τον υπολογισμό της διαθέσιμης εμβέλειας και της αντοχής και εμφανίζει συνεχώς τις πληροφορίες στον πιλότο.
  • Η συγχώνευση όλων των διαθέσιμων πληροφοριών μαζί μέσω της τεχνολογίας σύντηξης αισθητήρων δεδομένων βοηθά να δώσει στον πιλότο τις καλύτερες και πιο ακριβείς διαθέσιμες πληροφορίες.

Γρήγορη στροφή

Οι βελτιστοποιημένες διαδικασίες εδάφους εξασφαλίζουν γρήγορη στροφή μετά την προηγούμενη πτήση με μόνο έναν μικρό αριθμό ειδικών που χρειάζονται.

ΡΑΝΤΑΡ

Οι ειδικές λειτουργίες οπτικής αναγνώρισης του ραντάρ βοηθούν τον πιλότο να κάνει μια ασφαλή και αποτελεσματική αναχαίτιση του στόχου.

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ

  • Εκτός από τις λειτουργίες Air-to-Surface, το pod δίνει στον πιλότο τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει αναγνώριση πέρα ​​από το οπτικό εύρος και αποθηκεύει τις εικόνες ως ψηφιακά δεδομένα.
  • Κατά τη διάρκεια νυχτερινών λειτουργιών, το Forward Looking Infa Red (FLIR) επιτρέπει τη δυνατότητα αναγνώρισης.

Εκκίνηση κινητήρα

  • Η αυτοματοποιημένη εκκίνηση του κινητήρα, σε συνδυασμό με πολλούς αποκλειστικούς τρόπους λειτουργίας QRA για το σύστημα πλοήγησης, επιτρέπει ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα από το scramble μέχρι τους τροχούς από το έδαφος.
  • Η βοηθητική μονάδα ισχύος μπορεί να ξεκινήσει από πλήρωμα εδάφους ενώ ο πιλότος μπαίνει στο πιλοτήριο μετά από αναμέτρηση, κερδίζοντας και πάλι πολύτιμο χρόνο.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

  • Οι δίδυμοι κινητήρες EJ 200 του Eurofighter προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις ανάβασης. Χρειάζεται περίπου 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση για να φτάσετε σε περισσότερα από 30.000 πόδια, διατηρώντας ταυτόχρονα την ταχύτητα αναχαίτισης.
  • Με την καλύτερη αναλογία ώθησης προς βάρος στην κατηγορία — περισσότερο από 1,5 — το Eurofighter μπορεί να υπερηφανεύεται για την απαράμιλλη απόδοση αναρρίχησης.
  • Η ικανότητα Supercruise του αεροσκάφους δίνει στο Eurofighter τη δυνατότητα να αναχαιτίζει πιθανούς στόχους με υπερηχητική ταχύτητα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί δυνατότητες αναθέρμανσης (μετακαυστήρα του), που βελτιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments