Διεθνή

Γαλλία: Κρίση υπερπληθωρισμού λόγω ακυβερνησίας

Γαλλία: Κρίση υπερπληθωρισμού λόγω ακυβερνησίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την αντίθεσή της εξέφρασε η αγορά στο ζήτημα της κυβερνησιμότητας της Γαλλίας που προέκυψε μετά την άρνηση πολιτικών κομμάτων για κριτική υποστήριξη ή συμπόρευση με τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος αδυνατεί, σε μεγάλο βαθμό πια, να εφαρμόσει τις φιλελεύθερες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Την αντίθεσή της εξέφρασε η αγορά στο ζήτημα της κυβερνησιμότητας της Γαλλίας που προέκυψε μετά την άρνηση πολιτικών κομμάτων για κριτική υποστήριξη ή συμπόρευση με τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος αδυνατεί, σε μεγάλο βαθμό πια, να εφαρμόσει τις φιλελεύθερες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. 

Η αναπτυξιακή δυναμική της γαλλικής οικονομίας υπονομεύεται από την αύξηση, μέσα σε ελάχιστες ημέρες, του πληθωρισμού. Αυτός προβλέπεται ότι θα αγγίξει το 6,8%, ενώ δεν ξεπερνούσε το 5,2% τον προηγούμενο κιόλας μήνα, οπόταν και ο Εμμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη στην Προεδρία της Δημοκρατίας με 58%. 

Εκτιμάται ότι, μετά από ένα καθαρό άλμα τον Ιούνιο στο 5,9% λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, των τροφίμων και των υπηρεσιών, ο πληθωρισμός  θα υποστηριχθεί μάλλον από αυξήσεις τιμών. κόστος», δηλαδή οι τιμές των πρώτων υλών και οι μισθολογικές αυξήσεις.

Ως αποτέλεσμα, η γαλλική ανάπτυξη πλήττεται σοβαρά από την άνοδο των τιμών, η οποία θα παγώσει τις δαπάνες των νοικοκυριών και τα επενδυτικά σχέδια υπέρ της αποταμίευσης. Η οικονομία της Γαλλίας αναμένεται να γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση φέτος, με αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 2,3% έναντι 6,8% το περασμένο έτος.

Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους Γάλλους πολίτες, που βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται σημαντικά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ήδη, ο σχηματισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς υπό τον Μελανσόν και ο ακροδεξιός πόλος της Μαρίν Λε Πεν δέχονται πιέσεις από οικονομικούς παράγοντες της χώρας, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω παράταση της πολιτικής αβεβαιότητας και της επακόλουθης πληθωριστικής κρίσης. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments