Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Δείτε live τις δηλώσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Δείτε live τις δηλώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Με πολλαπλά μηνύματα για τα ελληνοτουρκικά, την ομόφωνη απόφαση να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία αλλά και ζητήματα ακρίβειας ανέλυσε ο πρωθυπουργός.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα ικανοποιείται απόλυτα από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ κάλεσε Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών μελών και να σταματήσει την ένταση.

Για τα ελληνοτουρκικά

«Καλώ την Τουρκία σε διάλογο για να λύνουμε τα ζητήματα. Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης στην ρητορική», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν είπε πως ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί μαζί του αλλά αυτό εξαρτάται από τον Τούρκο πρόεδρο. «Δεν διέκοψα εγώ τους διαύλους επικοινωνίας».

Για τη Μολδαβία και την Ουκρανία

«Το ευρωπαϊκό συμβούλιο είχε ως πιο σημαντικό αποτέλεσμα την ομόφωνη απόφαση να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία και με προοπτική στην Γεωργία και την Βοσνία. Στέλνει το μήνυμα πως η θέση της Ουκρανία είναι στην Ευρώπη εφόσον βεβαίως υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα. Είναι σημαντικό το μήνυμα της Ευρώπης χωρίς να νοθεύσει την περιπλοκότητα της ενταξιακής διαδικασίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την οικονομία και την ακρίβεια

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο ζήτημα της ακρίβειας και της οικονομίας. «Έχουμε τις δυνατότητες να παρεμβαίνουμε, δεν μπορεί να υπάρχει αποκλιμάκωση στις τιμές αλλά αυτή να καθυστερεί να εμφανιστεί στην αντλία». Η Κομισιόν καλείται έως το τέλος του καλοκαιριού να ολοκληρώσει τις προτάσεις για την αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από το ηλεκτρικό ρεύμα», ωστόσο συμπλήρωσε με νόημα ότι «Στο μεταξύ βεβαίως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο μέτρο των δημοσιονομικών μας. δυνατοτήτων» ανέφερε.

Δείτε τις δηλώσεις

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Συνόδου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments