Ελλάδα

Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher των 150 ευρώ

Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher των 150 ευρώ
Η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr για τις αιτήσες τους προγράμματος αναμένεται να ανοίξει εντός των ημερών - Οι περίπου 200.00 δικαιούχοι θα προκύψουν μετά από κλήρωση
Στο νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έχουν εναποθέσεις τις ελπίδες τους όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν ήταν δικαιούχοι του προηγούμενοι προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή.
Η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr για το voucher των 150 ευρώ, του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» αναμένεται να ανοίξει από μέρα σε μέρα, καθώς έχει ανακοινωθεί ότι η χρήση του κουπονιού μπορεί να γίνει από τις 5 Ιουλίου για τους περίπου 200.000 δικαιούχους.

Η μεγάλη φετινή αλλαγή

Η μεγάλη αλλαγή φέτος στο πρόγραμμα είναι ότι  το voucher θα μπορεί να εξαργυρωθεί και στην εστίαση. Θα έχει τη μορφή του Freedom Pass που δόθηκε στους νέους για τον εμβολιασμό τους. Το σκεπτικό των φετινών αλλαγών είναι να μπορέσει ο δικαιούχο εφόσον το επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει και στην εστίαση σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του κλάδου που επλήγη βαριά κατά την περίοδο της πανδημίας.

«Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Το ποσό που χορηγείται είναι σταθερό 150 ευρώ και μπορεί να εξαργυρωθεί σε ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία και υπάρχουν σκέψεις και για ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα.

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται το  «πακέτο» που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 150€.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού μπορούν να υποβάλουν όλοι αιτήσεις ανεξαρτήτως εισοδήματος και οι «τυχεροί» προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments