Κόσμος

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα στη σύζυγο και τη κόρη του Τζο Μπάιντεν

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα στη σύζυγο και τη κόρη του Τζο Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα [28/6] ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της άλλων 25 Αμερικανών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η σύζυγος και η κόρη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, η Τζιλ και η Άσλεϊ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα [28/6] ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της άλλων 25 Αμερικανών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η σύζυγος και η κόρη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, η Τζιλ και η Άσλεϊ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Στον κατάλογο των κυρώσεων περιλαμβάνεται επίσης ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στην αμερικανική Γερουσία Μιτς Μακόνελ, άλλοι γερουσιαστές όπως οι Τσαρλς Γκράσλεϊ, Κίρστεν Γκίλιμπραντ και Σούζαν Κόλινς και καθηγητές πανεπιστημίου, όπως ο Φράνσις Φουκουγιάμα.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις σε μέλη της οικογένειας του Βλαντίμιρ Πούτιν, κυρίως στις δύο κόρες του, και στον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο. Επίσης και στον πρόεδρο Μπάιντεν έχει απαγορευτεί η είσοδος στη Ρωσία.

Οι δυτικοί και οι Ρώσοι επιβάλλουν οι μεν στους δε κυρώσεις εδώ και χρόνια, αλλά τα μέτρα αντιποίνων που λαμβάνουν αυξήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην γειτονική της Ουκρανία.

Οι απελάσεις διπλωματών, οι εμπορικοί περιορισμοί και ο χαρακτηρισμός ως ανεπιθύμητων προσώπων αξιωματούχων της άλλης πλευράς βρίσκονται μεταξύ των πολλών μέτρων που επιβάλλει το ένα στρατόπεδο στο άλλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments