Πολιτισμός

Ιρλανδός αρχαιολόγος εντόπισε φρούριο ηλικίας άνω των 3.000 ετών στο πάρκο Galway

Ιρλανδός αρχαιολόγος εντόπισε φρούριο ηλικίας άνω των 3.000 ετών στο πάρκο Galway

Πηγή Φωτογραφίας: Northampton National School- This is Galway-IrishCentral

Το Coole Park, η γη στην οποία βρίσκεται το φρούριο, είναι επί του παρόντος ένα φυσικό καταφύγιο

Ένας αρχαιολόγος στο Galway της Ιρλανδίας ανακάλυψε ένα μεγάλο φρούριο της Εποχής του Χαλκού σε ένα ασβεστολιθικό τραπέζι, που περιβάλλεται από εποχικές λίμνες, στο Coole Park της Ιρλανδίας. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό τηλεοπτικό δίκτυο RTÉ η τοποθεσία ήταν παλαιότερα γνωστή, αλλά η αρχαιότητά της αμφισβητείται μέχρι τώρα.

Το Coole Park, η γη στην οποία βρίσκεται το φρούριο, είναι επί του παρόντος ένα φυσικό καταφύγιο. Οι turloughs, ή οι εποχιακές λίμνες, είναι οι μοναδικές στις περιοχές της Ιρλανδίας δυτικά του ποταμού Shannon

Αυτά τα turloughs θα είχαν χρησιμοποιηθεί στρατηγικά ως αμυντικός μηχανισμός ενάντια σε εξωτερικούς εισβολείς. Σε περίπου 1.312 επί 328 πόδια, η κατασκευή θα μπορούσε να είχε φιλοξενήσει μερικές εκατοντάδες άτομα ανά πάσα στιγμή πολέμου.

Ο Michael Gibbons, συνεργαζόμενος με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Gaeltacht Muintearas, ερεύνησε την περιοχή—μεγάλο μέρος της οποίας καλύπτεται από πυκνό δάσος. Περαιτέρω έρευνα και ανάλυση από τα δεδομένα LiDAR από εναέριες έρευνες βρίσκονται υπό εξέταση.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν πολλά στρογγυλά σπίτια μέσα σε αυτό, ότι κατεργάζονται μέταλλο και ότι κατασκευάζουν τεχνουργήματα υψηλής ποιότητας», εξηγεί ο Gibbons, ο οποίος ελπίζει ότι τα δεδομένα θα αποκαλύψουν στρογγυλά σπίτια της Εποχής του Χαλκού μέσα στις επάλξεις.

«Θα είχε γίνει τεράστια δουλειά για την κατασκευή του από άνδρες και γυναίκες στην αρχαιότητα», λέει ο Seán Ó Coistealbha, Διευθύνων Σύμβουλος της Muintearas. «Απλώς κινούμαστε γύρω από τις πέτρινες επάλξεις αυτής της κοινότητας με πληθώρα πληροφοριών που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments