Ελλάδα

Τουρισμός: Κικίλιας “Είμαστε πρώτοι σε αφίξεις τουριστών από την πλειονότητα της Ευρώπης”

Τουρισμός: Κικίλιας “Είμαστε πρώτοι σε αφίξεις τουριστών από την πλειονότητα της Ευρώπης”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός: Όπως είναι γνωστό ο τουρισμός είναι από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας θέτει ως στόχο να να προσελκύσει ταξιδιώτες που δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά στις επιχειρήσεις της χώρας μας

Όπως είναι γνωστό ο τουρισμός είναι από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας θέτει ως στόχο να να προσελκύσει ταξιδιώτες που δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά στις επιχειρήσεις της χώρας μας, καθώς και να υπάρξει επιμήκυνση την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα.

Μέσω του δελτίου Τύπου που εξέδωσε, σημείωσε πως ο τουρισμός κινείται σε πολύ δυνατά επίπεδα για την εποχή και πως είμαστε πρώτοι σε αφίξεις από πολίτες πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, ενώ κάνει κάλεσμα τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν καλύτερες και ποιοτικές θέσεις εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εργαζομένων ενώ στο τέλος πρόσθεσε και τη σημασία του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού.

Αναλυτικά:

Βασίλης Κικίλιας: Εντυπωσιακές οι αφίξεις και οι δαπάνες, ενώ δεν έχουμε τις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

«Οι δύο βασικοί μας στόχοι, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση ταξιδιωτών που δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά στις διακοπές τους, επιτυγχάνονται» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EuroNews και στον δημοσιογράφο Απόστολο Στάικο.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι τα μέχρις στιγμής στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, αεροδρόμια και τον τουριστικό κλάδο είναι εντυπωσιακά καθώς προσεγγίζουν ή ακόμα και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις τα αντίστοιχα του 2019 παρά το γεγονός ότι η φετινή σεζόν δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την προ πανδημίας περίοδο. «Το 2019 ήταν μια χρονιά ανέφελη, φέτος αντιμετωπίζουμε πολλαπλές κρίσεις (ενεργειακό, πληθωρισμός, πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης) ενώ δεν έχουμε ταξιδιώτες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και κυρίως την Κίνα η οποία είναι μια τεράστια αγορά. Παρόλα αυτά, ξεκινήσαμε από νωρίς δυνατά, είμαστε πρώτοι σε αφίξεις τουριστών από τη Γαλλία, το Ισραήλ, τη Σερβία και στον οδικό τουρισμό από τη Ρουμανία, αλλά και στις τρεις πρώτες θέσεις σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και σκανδιναβικές χώρες» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού.

Όσον αφορά τις ελλείψεις εργαζόμενων που παρατηρούνται φέτος στον κλάδο του τουρισμού- πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της Ευρώπης λόγω των lockdown των προηγούμενων ετών- ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν νέες, καλοπληρωμένες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Όπως είπε οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι οι πρεσβευτές μας και μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η προάσπιση του τουριστικού μας προϊόντος το οποίο θα πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο, προκειμένου οι ταξιδιώτες να έρθουν ξανά στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε, τέλος, στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που θα δώσουν τη δυνατότητα σε 200.000 πολίτες που δεν έχουν και δεν μπορούν, να πάρουν μια ανάσα και να απολαύσουν τις διακοπές τους με τις οικογένειές τους σε πανέμορφα μέρη της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και η βόρεια Εύβοια και Σάμος με την επιδότηση να ανέρχεται σε αυτές τις περιοχές στα 300 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments