Αθλητισμός

FIFA: Σε ισχύ οι νέοι κανόνες στη μεταγραφική αγορά

FIFA: Σε ισχύ οι νέοι κανόνες στη μεταγραφική αγορά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Reuters

FIFA: Από αύριο [1 Ιουλίου] τίθονται σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί στις μεταγραφές και συγκεκριμένα σχετικά με τον δανεισμό παικτών

Από αύριο [1 Ιουλίου] τίθονται σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί στις μεταγραφές και συγκεκριμένα σχετικά με τον δανεισμό παικτών, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης των μικρότερων παικτών.

Ο νέος κανόνας ορίζει ότι ο δανεισμός πρέπει να είναι το πολύ για ένα χρόνο και απαγορεύεται ο δανεικός με τη σειρά του να πάει σε τρίτο σύλλογο, όπως αναφέρει σχετικά σε δημοσίευμά της η εφημερίδα της Μαδρίτης «As».

Επίσης ένας σύλλογος μπορεί να δώσει δανεικούς μόνο τρεις επαγγελματίες σε άλλο σύλλογο και το αντίστροφο. Ο άλλος περιορισμός είναι στον όριο του αριθμού των συνολικών παραχωρήσεων. Για τη νέα σεζόν (2022-23) θα επιτρέπονται το πολύ οκτώ, για την επόμενη θα είναι επτά και το 2024-25, έξι.

Θα υπάρχουν δύο εξαιρέσεις, αφού θα εξαιρούνται παίκτες έως 21 ετών και όσοι προπονούνται από τον ίδιο τον σύλλογο. Αυτή η νέα πολιτική δανεισμού αναγκάζει τόσο τις ομάδες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς που έρχονται ως δανεικοί όσο και αυτές που είναι μεγάλοι δανειστές παικτών, να εργαστούν προσεκτικά στη μεταγραφική στρατηγική τους.

Κακοποίηση στο διαδίκτυο για ποδοσφαιριστές – Δρομολογεί μέτρα

Περισσότεροι από τους μισούς ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στους τελικούς του περυσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (EURO) και του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (AFCON) υπέστησαν κάποια μορφής μεροληπτική κακοποίηση στο διαδίκτυο, όπως αποκάλυψε έκθεση που δημοσιεύτηκε από τη FIFA.

Η ανεξάρτητη έκθεση χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθήσει περισσότερες από 400.000 αναρτήσεις σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των ημιτελικών και τελικών των δύο διοργανώσεων, διαπιστώνοντας ότι η πλειοψηφία των κακοποιήσεων ήταν ομοφοβική (40%) και ρατσιστική (38%).

Πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος της κακοποίησης προήλθε από τις πατρίδες των ποδοσφαιριστών και έλαβε χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments