Ελλάδα

Τουρισμός: Πρώτη η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Ιταλών για διακοπές

Τουρισμός: Πρώτη η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Ιταλών για διακοπές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός: Η Ελλάδα είναι και φέτος ο πρώτος ξένος προορισμός στις προτιμήσεις των Ιταλών για τις θερινές διακοπές τους.

Η Ελλάδα είναι και φέτος ο πρώτος ξένος προορισμός στις προτιμήσεις των Ιταλών για τις θερινές διακοπές τους. Σύμφωνα με την ιταλική Τουριστική Ένωση Confturismo και την Εμπορική Ένωση Confcommercio, στην πρώτη θέση βρίσκεται η χώρα μας, στην δεύτερη η Ισπανία και στην τρίτη η Γαλλία.

Συνολικά, φέτος θα πάνε διακοπές 28 εκατομμύρια κάτοικοι της Ιταλίας. Το 20% στο εξωτερικό, και το 80% εντός εθνικών συνόρων. Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές της χώρας, πρώτη στις επιλογές των τουριστών είναι η Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι, ενώ ακολουθούν η Σικελία, η Τοσκάνη, η Σαρδηνία και η Καλαβρία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η τουριστική κίνηση, συνολικά, στην Ιταλία φέτος πρόκειται να φτάσει στο επίπεδο του 2019 και υπάρχουν, μάλιστα, αρκετές πιθανότητες να προκύψουν ακόμη θετικότερα στοιχεία. Το 73% των πολιτών που θα πάνε διακοπές τον Ιούλιο έχει κάνει ήδη την σχετική κράτηση, ενώ για τον Αύγουστο το σχετικό ποσοστό είναι στο 65%.

Καιρός σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου

Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη «απογειώθηκαν» με αφίξεις για τον Ιούνιο

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η ζήτηση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου για την τρέχουσα τουριστική χρονιά στις διεθνείς αγορές, κάτι που φαίνεται και από τις προγραμματισμένες απευθείας διεθνείς αεροπορικές αφίξεις που σημειώθηκαν τον μήνα Ιούνιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα στοιχεία των αφίξεων στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου (Μυκόνου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κω, Καρπάθου), δεν είναι άτοπος ο ισχυρισμός ότι οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών την τουριστική χρονιά του 2022 σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, θα ξεπεράσει και τα επίπεδα του 2019, αποτέλεσμα της επιτυχούς στρατηγικής και διαχείρισης του προορισμού κατά την γεμάτη προκλήσεις διετία της πανδημίας.

Ήδη μέχρι τώρα, ο φετινός Απρίλιος ξεπέρασε τις αφίξεις του Απριλίου του 2019 κατά 13% και ο Μάιος κατά 5%. Ομοίως και ο Ιούνιος του 2022 παρουσιάζει μια πράγματι εντυπωσιακή πορεία, ξεπερνώντας κατά 13% τον Ιούνιο της τελευταίας προ πανδημίας χρονιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments