Πολιτική

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η παραπομπή αυτή σηματοδοτεί, χωρίς αμφιβολία, σοβαρές πολιτικές εξελίξεις.

Με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Αντιεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη για κακουργηματικά αδικήματα που διέπραξαν στην υπόθεση της Novartis. Η παραπομπή αυτή σηματοδοτεί, χωρίς αμφιβολία, σοβαρές πολιτικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπήρξε Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί κυβερνητικών ημερών ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπεται ομόφωνα για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Η παραπομπή αυτή πλήττει αναμφίβολα το κύρος ενός κορυφαίου υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, η ομόφωνη παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο αποτελεί αναντίρρητη δικαίωση για το κυβερνών κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία είχε εξαρχής υποστηρίξει ότι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπό τον Αλέξη Τσίπρα έπρεπε να εξεταστούν διεξοδικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, το οποίο είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από δύο χρόνια, γίνεται σαφής και ευθεία αναφορά στον τότε Πρωθυπουργό και επικεντρωνόταν σε τυχόν ποινικές ευθύνες του υπουργού του Α. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία, αν και διαπίστωνε ότι η παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, τόνιζε ότι η προανακριτική επιτροπή εστίαζε στις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου.

Σε σχετικό χαρακτηριστικό απόσπασμα του πορίσματος υποστηρίζεται ρητά ότι «από όλο το αποδεικτικό υλικό παρατηρείται ότι υπήρχε μια δομημένη λειτουργία την οποία κατηύθυνε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος με την πλήρη πολιτική ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, που σκοπό είχε την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης και τη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων αλλά και φυσικών προσώπων. Αποκορύφωμα αυτής της λειτουργίας ήταν η υπόθεση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Novartis, όπου στοχοποιήθηκαν και κυριολεκτικά «κρεμάστηκαν στα μανταλάκια» δέκα πολιτικά πρόσωπα».

Η σημερινή παραπομπή συνιστά λοιπόν, από πολιτική σκοπιά, μια δικαίωση για την επίμονη και αταλάντευτη στάση του κυβερνώντος κόμματος, αν και αυτή η δικαίωση δεν προδικάζει βέβαια την κρίση της ανώτατης ειδικής δικαιοδοτικής βαθμίδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments