Ελλάδα

Χαλκιδική: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Κυριακή

Χαλκιδική: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Κυριακή

Πηγή Φωτογραφίας: TWITTER

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά φέτος που φθάνουμε την κλίμακα 4 στην επικράτεια.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές της χώρας, για το ενδεχόμενο πυρκαγιών τα επόμενα 24ωρα. Αύριο Κυριακή υπάρχει πρόβλεψη πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς στην κλίμακα 4. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά φέτος που φθάνουμε την κλίμακα 4 στην επικράτεια.

Πρόβλεψη πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς στην κλίμακα 4 υπάρχει σε:

· Αττική & Κύθηρα, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα νησιά ανατ. Αιγαίου

· περιοχές Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία

και υψηλός κίνδυνος στην κλίμακα 3 σε πολλές περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεδριάζει εκτάκτως η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με τους τοπικούς Περιφερειάρχες για μέτρα (απαγόρευση σε δάση – άλση, αύξηση περιπόλων, εναέριες περιπολίες κλπ).

«Θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη προσοχή από τους πολίτες – Δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο» τονίζει το πυροσβεστικό σώμα.

Σημειώνεται ότι στη μάχη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ρίχνονται σχεδόν 200 Ευρωπαίοι πυροσβέστες στο πλαίσιο του προγράμματος προ-εγκατάστασης πυροσβεστών (pre-positioning pilot project) που ξεκίνησε χθες Παρασκευή.

Πυροσβέστες κυρίως νεαρής ηλικίας, έως 30 ετών, από 6 χώρες και συγκεκριμένα την Βουλγαρία, την Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία και τη Φινλανδία θα έχουν ως έδρα τους την Αθήνα, την Λάρισα και την Τρίπολη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών τόσο με πεζοπόρα όσο και με μηχανοκίνητα τμήματα.

Την πρώτη αποστολή που έφθασε στην Ελλάδα από τη Ρουμανία στο πλαίσιο του προγράμματος προ-εγκατάστασης πυροσβεστών (pre-positioning pilot project) από 6 ευρωπαϊκές χώρες, υποδέχθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments