Κόσμος

Βρετανία: Ταξιδιωτικό χάος στο Χίθροου λόγω βλάβης

Βρετανία: Ταξιδιωτικό χάος στο Χίθροου λόγω βλάβης
Η δυσλειτουργία σήμαινε ότι χιλιάδες παραθεριστές περίμεναν στις πύλες αναχώρησης ή στις πτήσεις τους και είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά ατυχημάτων που έπληξαν τα αεροδρόμια της Βρετανίας φέτος

Σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας βρέθηκαν χιλιάδες ταξιδιώτες που κατευθύνονταν στο Χίθροου, λόγω καθυστερήσεων εξατίας ενός τεχνικού προβλήματος ανεφοδιασμού καυσίμων.

Ένα «τεχνικό σφάλμα» με το σύστημα καυσίμου Jet A-1 του αεροδρομίου σήμαινε ότι δεκάδες αεροπλάνα δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν την άσφαλτο για πάνω από μία ώρα στον πιο πολυσύχναστο ταξιδιωτικό κόμβο του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο.

Η δυσλειτουργία σήμαινε ότι χιλιάδες παραθεριστές περίμεναν στις πύλες αναχώρησης ή στις πτήσεις τους και είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά ατυχημάτων που έπληξαν τα αεροδρόμια της Βρετανίας φέτος.

Δεκάδες απογοητευμένοι επιβάτες μπήκαν στο Twitter για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για το τελευταίο σκληρό πλήγμα στα σχέδια των διακοπών τους, ενώ άλλοι φοβήθηκαν ότι θα έχασαν τις μεταφορές και τις πτήσεις ανταπόκρισης λόγω του σφάλματος.

Η καθυστέρηση πλήττει τους επιβάτες λίγες μέρες πριν η καλοκαιρινή περίοδος των διακοπών του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αυξηθεί, με εκατομμύρια ταξιδιώτες να προετοιμάζονται για αναστάτωση καθώς δίνονται άνωθεν εντολές στις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν περισσότερες πτήσεις, ενώ οι ειδικοί της αεροπορίας μοιράζονται τους φόβους για έναν “Αρμαγεδδώνα”

Και αναμένεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση αργότερα αυτόν τον μήνα, καθώς εκατοντάδες μέλη του προσωπικού check-in της British Airways αναμένεται να προχωρήσουν σε απεργία σε μια διαφωνία αμοιβών, αν και δεν έχει οριστεί ημερομηνία για αυτό.

Το Χίθροου και το Γκάτγουικ ακυρώνουν προληπτικά πτήσεις, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να παίζουν με την ιδέα να εισαγάγουν ένα σύστημα τιμολόγησης για τα αεροπλάνα που λειτουργούν σε ώρες αιχμής.

Έρχεται μετά από μήνες ταξιδιωτικού χάους στα βρετανικά αεροδρόμια, με τους ταξιδιωτικούς κόμβους να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον αριθμό των επιβατών που προσπαθούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid.

Υπήρξαν επανειλημμένα παράπονα για μεγάλες ουρές για ασφάλεια σε αεροδρόμια όπως το Χίθροου, το Γκάτγουικ και το Μάντσεστερ, ενώ η έλλειψη χειριστών αποσκευών έχει οδηγήσει σε μεγάλες καθυστερήσεις στους ανθρώπους να παραλάβουν τις αποσκευές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments