Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μετά τα ρωσικά πλήγματα σε μη στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή της Οδησσού, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω την υποστήριξή τους στην Ουκρανία με νέα στρατιωτική βοήθεια

Μετά τα ρωσικά πλήγματα σε μη στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή της Οδησσού, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω την υποστήριξή τους στην Ουκρανία με νέα στρατιωτική βοήθεια. Έως τώρα, η αμερικανική βοήθεια αυτή περιλαμβάνει αντιαεροπορικά συστήματα, πυραύλους για εκτοξευτές ρουκετών και βλήματα, που θα βοηθήσουν στην απόκρουση της ρωσικής επίθεσης στα ανατολικά και νότια της χώρας. 

Η τελευταία παράδοση εξοπλισμού υπερβαίνει τα 800 εκατομμύρια δολάρια και έγινε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει πυραύλους, βλήματα και εργαλεία αντιαεροπορικής άμυνας, προκειμένου η Ουκρανία να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό στα νότια και ανατολικά της χώρας. 

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα μεσάνυχτα σε κτίρια στην περιοχή της Οδησσού, στην Νότια Ουκρανία. Ο Ουκρανός Πρόεδρος κατήγγειλε αυτή την επίθεση εναντίον αμάχων στόχων, τονίζοντας: «Επιμένω: πρόκειται για σκόπιμη ρωσική τρομοκρατία και όχι για κάποια λίγα λάθη ή για ένα τυχαίο χτύπημα πυραύλων».

Η ουκρανική κρατική πυρηνική υπηρεσία, Energoatom, κατάφερε να αποκαταστήσει τη σύνδεση μεταξύ του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia στη νοτιοανατολική Ουκρανία και του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ). «Την 1η Ιουλίου, η Energoatom αποκατέστησε με δικά της μέσα τη χαμένη σύνδεση μεταξύ του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia και του ΔΟΑΕ», διαβεβαιώνει η Energoatom. «Όλα τα υποχρεωτικά δεδομένα παρακολούθησης διαβιβάζονται στον οργανισμό, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει την παραλαβή», αναφέρει η πυρηνική υπηρεσία. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments