Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα σε κέντρα διοίκησης και αποθηκών οπλισμού σε Ντονμπάς και Μικολάιβ

Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα σε κέντρα διοίκησης και αποθηκών οπλισμού σε Ντονμπάς και Μικολάιβ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε κέντρα διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές του Ντονμπάς και του Μικολάιβ

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε κέντρα διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές του Ντονμπάς και του Μικολάιβ.

Τα πλήγματα έγιναν με τη χρήση όπλων ακριβείας, ενώ επλήγησαν και τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε σήμερα [2/7] το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Την ανακοίνωση του υπουργείου, επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ενώ αυτή ανέφερε ότι η ρωσική αεροπορία έπληξε μία ουκρανική βάση αποθήκευσης οπλισμού και τεχνικού εξοπλισμού σε μία εργοστασιακή μονάδα που παρήγαγε τράκτορες στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.

Έπληξε με βόμβες φωσφόρου το Φιδονήσι η Ρωσία

Ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τους Ρώσους ότι έπληξαν με βόμβες φωσφόρου το Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, απ’ όπου αποχώρησαν την Πέμπτη οι ρωσικές δυνάμεις.

«Γύρω στις 18.00 (σ.σ. τοπική ώρα) οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν δύο φορές αεροπορική επίθεση με βόμβες φωσφόρου στο Φιδονήσι» ανέφερε μέσω του Telegram ο Ουκρανός διοικητής Βαλέρι Ζαλούζνι, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι «δεν σέβεται ούτε τις δικές της ανακοινώσεις».

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι αποσύρεται από το νησάκι αυτό «σε ένδειξη καλής θέλησης», αφού πέτυχε τους «στόχους» που είχε θέσει εκεί. «Το μοναδικό πράγμα στο οποίο ο εχθρός είναι συνεπής είναι η “ακρίβεια” των πληγμάτων του», ειρωνεύτηκε ο Ζαλούζνι. w01-222937SnakeIsland25901044

Το μήνυμα συνοδεύεται από ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα αεροπλάνο να πετάει πάνω από το νησί και να ρίχνει τουλάχιστον δύο βόμβες που αφήνουν λεπτές, λευκές γραμμές στον ουρανό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments