Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Αποφυλακίζεται ο μεσίτης

Ζακ Κωστόπουλος: Αποφυλακίζεται ο μεσίτης
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του εντολέα τους και θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους
Δύο μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση της δίκης και την καταδικαστική απόφαση για τον θανάτο του Ζακ Κωστόπουλου σε βάρος του μεσίτη και του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου σε δεκαετή κάθειρξη, ο ένας εκ των δύο αποφυλακίζεται υπό όρους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του μεσίτη, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του εντολέα τους και θα αποφυλακιστεί.
«Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.Υπενθυμίζεται πως στις 3 Μαΐου 2022 και οι δύο καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.
Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, ζήτησε ωστόσ ο κοσμηματοπώλης να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του.Όπως υποστήριξε κατά την αγόρευσή του, τόσο ο κοσμηματοπώλης όσο και ο μεσίτης στις απολογίες τους δεν επέδειξαν καμία μεταμέλεια, αντιθέτως φάνηκαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί την ποινική απαξία της πράξης τους.
«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης» υποστήριξε στο δικαστήριο προσθέτοντας: «Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράση τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν θα πρέπει να τους αναγνωριστεί».
Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να «μην υποπέσει στην πίεση της κοινής γνώμης» και να αναστείλει την έκτιση της ποινής. Η δίκη ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης, καθώς τα μέλη του ακροατηρίου αρκετές φορές αντέδρασαν σε σχόλιο της υπεράσπισης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments