Διεθνή

Γαλλία: Ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μακρόν – Ποιοι έμειναν και ποιοι έφυγαν

Γαλλία: Ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μακρόν – Ποιοι έμειναν και ποιοι έφυγαν

Πηγή Φωτογραφίας: lefigaro

Ο ανασχηματισμός, από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ήταν σχεδόν επιβεβλημένος, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, στις οποίες η κεντρώα συμμαχία του Μακρόν έχασε τον έλεγχο του κοινοβουλίου

Σε ανασχηματισμό τους υπουργικού συμβουλίου του, όπως ήταν αναμενόμενο προχώρησε σήμερα Δευτέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, διατηρώντας σταθερούς τους βασικούς ρόλους της πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Ο ανασχηματισμός, από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ήταν σχεδόν επιβεβλημένος, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, στις οποίες η κεντρώα συμμαχία του Μακρόν έχασε τον έλεγχο του κοινοβουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται υποστήριξη από την αντιπολίτευση για να “περάσει” νομοσχέδια.

Αφού ήταν το πρόσωπο της κρίσης στο μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας του κορωνοϊού, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν, ο οποίος είχε μετακομίσει από την υγεία σε διαφορετικό υπουργικό συμβούλιο τον Μάιο, θα είναι υπεύθυνος για την παρουσίαση της κυβερνητικής πολιτικής.

Κέρδισε τη φήμη του ηρεμίας και της ψυχραιμίας όταν υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης για τον COVID στο κοινοβούλιο και στα μέσα ενημέρωσης.

Οι προκλήσεις του θα ξεκινήσουν ήδη αυτή την εβδομάδα με ένα προσχέδιο νομοσχεδίου για το κόστος ζωής που θα εγκριθεί από την κυβέρνηση και θα φτάσει στο κοινοβούλιο, και μια πολιτική ομιλία από την Ελίζαμπεθ Μπορν, η οποία διατήρησε τον ρόλο της ως πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ ήταν επίσης ανάμεσα στα ανώτερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που παρέμειναν στις δουλειές τους.

Άλλοι νέοι διορισμοί περιλαμβάνουν τον Λόρενς Μπουν, αναπληρωτή γενικό γραμματέα και επικεφαλής οικονομολόγο του ΟΟΣΑ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κλεμέντ Μπον ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ ο Μπον θα γίνει ο νέος υπουργός Μεταφορών.

Ο Ντάμιεν Αμπάντ, υπουργός αλληλεγγύης και για άτομα με ειδικές ανάγκες, ο οποίος βρίσκεται υπό έρευνα ως ύποπτος απόπειρας βιασμού, θα χάσει τη δουλειά του, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των France 3 και BFM. Ο Abad αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Αντίθετα, η συνάδερφός του, η ελληνικής καταγωγής Χρυσούλα Ζαχαροπούλου η οποία έχει τρεις καταγγελίες σε βάρος της, διασώθηκε και διατηρεί τη θέση της ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκια υγείας και περιβάλλοντος, αφού οι υπουργοί τους δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τις έδρες τους στις βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments