Διεθνή

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Σικάγο στην παρέλαση για την 4η Ιουλίου – Νεκρός και τραυματίες στο σημείο

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Σικάγο στην παρέλαση για την 4η Ιουλίου – Νεκρός και τραυματίες στο σημείο

Πηγή Φωτογραφίας: Youtube

ΗΠΑ: Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησαν οι εορτασμοί της παρέλασης για την 4η Ιουλίου «Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ», στην πολιτεία Ιλινόις και πιο συγκεκριμένα στο Χάιλαντ Παρκ

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησαν οι εορτασμοί της παρέλασης για την 4η Ιουλίου «Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ», στην πολιτεία Ιλινόις και πιο συγκεκριμένα στο Χάιλαντ Παρκ, μιας έπεσαν πυροβολισμοί μέσα στο πλήθος.

Όπως ήτα λογικό επικράτησες πανικός επικράτησε και μεγάλο κομμάτι του κόσμου τράπηκε σε φυγή μόλις άκουσε τον ήχο από τους πυροβολισμούς.

Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Sun-Times. Ένας ρεπόρτερ της εφημερίδας είπε ότι είδε τρεις αιμόφυρτους ανθρώπους καλυμμένους με κουβέρτες και ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε. Πολλοί αυτήκοοι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς, με έναν από αυτούς να κάνει λόγο για περισσότερους από 20.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 32 ότι υπάρχει ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες. Την ίδια πληροφορία, περί ενός νεκρού, μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο WGN TV.

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι ο δράστης πυροβολούσε από την ταράτσα ενός κτιρίου. Η παρέλαση περνούσε κοντά στην Κεντρική Λεωφόρο και τη Δεύτερη Οδό.

Αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης καθώς η αστυνομία «ανταποκρίνεται σε ένα συμβάν». Ο δήμος δεν έδωσε παρά ελάχιστες πληροφορίες για το επεισόδιο, αναφέροντας μόνο ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν.

Η αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 4η Ιουλίου και όσους βρίσκονταν ήδη εκεί να διαλυθούν.

Μια παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού CBS-2, που βρισκόταν στο σημείο, η Ελίσα Κάουφμαν, είπε ότι «όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν».

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.

Ο Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρισκόταν στην πόλη αυτή, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όταν ακούστηκαν τα πυρά. «Τα μέλη της προεκλογικής ομάδας μου και εγώ μόλις είχαμε συναντηθεί, για την αρχή της παρέλασης, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί», έγραψε στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments