Διεθνή

Ιταλία: Στους 20 οι αγνοούμενοι στις Δολομιτικές Άλπεις – Υπολογίζουν πάνω από 30 νεκρούς

Ιταλία: Στους 20 οι αγνοούμενοι στις Δολομιτικές Άλπεις – Υπολογίζουν πάνω από 30 νεκρούς

Πηγή Φωτογραφίας: Nbcnewyork

Ιταλία: Σε 20 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, εξαιτίας της χθεσινής αποκόλλησης μεγάλου στρώματος πάγου στις Δολομιτικές Άλπεις

Σε 20 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, εξαιτίας της χθεσινής [3/7] αποκόλλησης μεγάλου στρώματος πάγου στις Δολομιτικές Άλπεις. Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 9 τραυματίσθηκαν. Δυο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ τη ζωή του έχασε και ένα παιδί 9 μόλις ετών.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες και υπάρχει φόβος ότι στο τέλος ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους τριάντα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο την ώρα αυτή μεταβαίνουν στην τοποθεσία Κανατζέι, όπου έχει στηθεί το κέντρο συντονισμού για την παροχή βοήθειας. Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Παροχής Άμεσης Βοήθειας στην περιοχή των Άλπεων

Βάλτερ Καϊνέλι τόνισε τέλος ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, όπως και οι συνεργάτες του, κινούνται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, διότι παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος αποκόλλησης νέων στρωμάτων πάγου και κατολισθήσεων.

Η υπηρεσία διάσωσης των Άλπεων ανέφερε μέσω Twitter ότι ένα σημαντικό τμήμα πάγου, είχε καταρρεύσει κατά την ανάβαση προς την κορυφή. Ανέφερε επίσης ότι όλοι οι σταθμοί διάσωσης της οροσειράς στην περιοχή έχουν ενεργοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένων μονάδων σκύλων και τουλάχιστον πέντε ελικοπτέρων. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο, χαρακτηριστικό μιας κατολίσθησης, και μετά είδε ένα είδος χιονοστιβάδας που αποτελείται από χιόνι και πάγο.

Οι συνθήκες διάσωσης είναι πολύπλοκες, εφόσον με το κύμα καύσωνα τούτων των ημερών υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποκόλλησης νέων μαζών πάγων. Σύμφωνα με τους διασώστες, οι σοροί ανασύρθηκαν, αλλά δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στην κοιλάδα από τα σωστικά συνεργεία.

Στην περιοχή επικρατούν συνθήκες “καύσωνα” καθώς μόλις χθες σημειώθηκε ρεκόρ θερμοκρασίας στους 10 βαθμούς Κελσίου, σε μια οροσειρά που ξεπερνά τα 3.300 μέτρα υψόμετρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments