Nέα της αγοράς

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας υλοποιεί τη δημιουργία Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας υλοποιεί τη δημιουργία Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας

Πηγή Φωτογραφίας: Workenter

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της καινοτομίας στους Ακαδημαϊκούς Φορείς

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του Έργου «Χρηματοδότηση Λειτουργίας Δομών Δράσεων Μεταφοράς Τεχνολογίας στο ΕΚΠΑ», με την χρηματοδότηση της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πρόεδρος του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής κ. Γρηγόριος Χονδροκούκης καθώς στο εγκεκριμένο έργο ΕΠΑνΕΚ – Άξονας Β’, συμπράττουν ως καινοτόμο ακαδημαϊκό συνεργατικό δίκτυο το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης», το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Γνώσεις και καινοτομίες

Ο κ. Χονδροκούκης αναφέρθηκε στις ενέργειες, τις οποίες έχει ήδη υλοποιήσει το Τμήμα Διαχείρισης & Παρακολούθησης Προγραμμάτων της Διεύθυνσης «Μονάδα Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης (Μ.Ο.Δ.Υ.) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.), για τη δημιουργία Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης εξήρε τη συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» για την υποστήριξη στη μεταφορά γνώσεων, ιδεών και καινοτόμων αποτελεσμάτων, στο πλαίσιο της συνεργασίας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χονδροκούκης αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια, που καταβάλλει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, για τη δημιουργία ροών νέων γνώσεων και καινοτομίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας ευρύτερα. Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών ΠΑ.ΠΕΙ., κ. Σωτήρη Βαρελά, με θέμα τη Μεταφορά Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και τις προοπτικές στο πλαίσιο του Έργου.

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της καινοτομίας στους Ακαδημαϊκούς Φορείς και εργαλείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και των Ερευνητικών του Εργαστηρίων με την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα. Επίσης, θα ενισχύσει την προσπάθεια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για την προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας και των πανεπιστημιακών spin off σε ένα περιβάλλον προστασίας του διανοητικού τους έργου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments