Ελλάδα

Πυροσβεστική υπηρεσία: Την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 311 δασικές πυρκαγιές

Πυροσβεστική υπηρεσία: Την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 311 δασικές πυρκαγιές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πυροσβεστική υπηρεσία: Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε ο Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, ο οποίος έδωσε την εικόνα των πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε στις 12:00 το πρωί, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι, όπου σημείωσε πως τις προηγούμενες μέρες εκδηλώθηκαν 311 δασικές πυρκαγιές, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Παράλληλα σημείωσε πως η σημερινή [5/7] μέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός.

“Σε επιφυλακή πρέπει να είμαστε όλες και όλοι, μόνο έτσι θα προστατεύσουμε φυσικό περιβάλλον, περιουσίες και το κυριότερο όλων, ανθρώπινες ζωές”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο επιπυραγός.

Αναλυτικά το κείμενο της ενημέρωσης:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 311 δασικές πυρκαγιές.

Οι σημαντικότερες από αυτές, εκδηλώθηκαν, στο Σχιστό Κορυδαλλού, στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα, στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο Γαζί Ηρακλείου Κρήτης, στο Ροδάκινο Ρεθύμνου, στην Κάρυστο, στο Αλιβέρι και στον Κάμπο Ευβοίας, στην Παιανία, στο Χάβαρι Ηλείας, στην Ασωπία και στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας, στο Σχηματάρι, στο Άγιο Όρος, στο Καμπί Ζακύνθου, στις Πόρτες Αχαΐας και στο Σερνικάκι Φωκίδας.

Ισχυρές παραμένουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σε δασική έκταση στη περιοχή Πόρτες Αχαΐας, αλλά και στο Σερνικάκι Φωκίδας όπου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμησή μας, η πυρκαγιά στη Φωκίδα, επεκτάθηκε σε 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και περίπου σε 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Αυτή τη στιγμή, σε καμία από τις πυρκαγιές που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Φέτος, στην μάχη της αεροπυρόσβεσης, διατίθενται και συνδράμουν στις επίγειες δυνάμεις, 84 εναέρια μέσα, περισσότερα από ποτέ, εκ των οποίων, τα 44 είναι μισθωμένα, και τα 40 ανήκουν στον Εθνικό στόλο.

Και για την σημερινή ημέρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός, και αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες που θα ευνοήσουν την επέκτασή τους.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, παραμένουν σε επιφυλακή. Όμως, σε επιφυλακή πρέπει να είμαστε όλες και όλοι, μόνο έτσι θα προστατεύσουμε φυσικό περιβάλλον, περιουσίες και το κυριότερο όλων, ανθρώπινες ζωές.

Σας ευχαριστώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments