Πολιτισμός

Metropolitan Museum of Arts: 60 κιμονό με άρωμα Νέας Υόρκης

Metropolitan Museum of Arts: 60 κιμονό με άρωμα Νέας Υόρκης

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah

Metropolitan Museum of Arts: Η ποικιλία των μοτίβων και των χρωμάτων και οι συχνά μεταβαλλόμενες τάσεις αποκαλύπτουν πολλά για την Ιαπωνική κουλτούρα και κοινωνία

Είναι σαφές ότι στην αφιερωμένη στο κιμονό νέα έκθεση που φιλοξενείται στις ιαπωνικές αίθουσες του Metropolitan Museum of Arts στη Νέα Υόρκη ο επισκέπτης δεν βλέπει απλά και μόνον ρούχα αλλά τέχνη σε μεταξένιο και χρυσό νήμα.

View this post on Instagram

A post shared by The Metropolitan Museum of Art (@metmuseum)

Στην έκθεση “Kimono Style: The John C. Weber Collection” εκτίθενται πάνω από 60 κιμονό. Και όπως ανέφερε σε ανακοίνωση η Monica Bincsik, βοηθός επιμελήτρια για ιαπωνικές διακοσμητικές τέχνες στο Met, “το κιμονό, για αιώνες, χρησίμευε ως ταμπλό για να περιγράφεις και καταγράφεις πάνω του τις ιστορίες των γυναικών. Η ποικιλία των μοτίβων και των χρωμάτων και οι συχνά μεταβαλλόμενες τάσεις αποκαλύπτουν πολλά για την Ιαπωνική κουλτούρα και κοινωνία”.

Κάποια από τα κιμονό που εκτίθενται είναι αριστουργήματα της Op Art, τα οποία ήρθαν στο φως γενιές πριν από την εμφάνιση του καλλιτεχνικού κινήματος. Σε άλλα, απεικονίζονται μύθοι ή ματιές στην καθημερινότητα· τα πάντα με λαβυρινθώδες κέντημα. Σηματοδοτούν στάτους και ισχύ. Η περίοδος Edo είναι αυτή που αντιπροσωπεύεται περισσότερο στην έκθεση, αλλά παρουσιάζονται κιμονό και από πιο σύγχρονες περιόδους. Εκτίθενται επίσης επιτοίχιοι πάπυροι, wood-block prints και άλλα αντικείμενα ένδυσης, τέχνης καθώς και αντίκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments