Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Βοήθεια στην Ουκρανία

Παγκόσμια Τράπεζα: Βοήθεια στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Παγκόσμια Τράπεζα: Αποφασισμένος είναι ο δυτικός κόσμος να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων και των αποφάσεων που έλαβε πρόσφατα

Αποφασισμένος είναι ο δυτικός κόσμος να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων και των αποφάσεων που έλαβε πρόσφατα, με την Παγκόσμια Τράπεζα να παίρνει τη σκυτάλη αυτή τη φορά.

Η βοήθεια του κορυφαίου διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, το οποίο παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες, έχει ως πρωταρχικό αποδέκτη τον αγροτικό τομέα της ουκρανικής οικονομίας. Πρόκειται για έναν τομέα, που έχει πληγεί καίρια από τη ρωσική στρατιωτική εισβολή.

Η αρωγή της Παγκόσμιας Τράπεζας προς τις ουκρανικές αγροτικές επιχειρήσεις αφορά στην αποθήκευση συγκομιδής, την εξαγωγή και τη σπορά, καθώς και στη συμμετοχή στις προετοιμασίες της Ουκρανίας για την απαιτητική περίοδο θέρμανσης .

Πιο συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Τράπεζα προέβη σε ορισμένες ουσιαστικές διευκρινήσεις μέσω του Αρούμπ Μπανέρτζι. Ο Μπανέρτζι είναι ο Περιφερειακός Διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ανατολική Ευρώπη (Λευκορωσία, Μολδαβία και Ουκρανία, επιβλέπει το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας στις τρεις χώρες και ηγείται του πολιτικού διαλόγου με κυβερνητικούς ομολόγους, την κοινωνία των πολιτών και άλλους εταίρους.

Ο Μπανέρτζι τόνισε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα θα επικεντρωθεί σε δύο θέματα, πρώτον, τη βοήθεια προς τους αγρότες και, δεύτερον, τον χειμώνα που πλησιάζει.

Θα υπάρξουν τρία έργα που σχετίζονται με τη γεωργία. Πρώτα απ’ όλα, θα δοθεί βοήθεια για την αποθήκευση σιτηρών εκτός των πλήρων ανελκυστήρων, δεύτερον, θα επεκταθούν οι δυνατότητες υλικοτεχνικής μεταφοράς σιτηρών και, τρίτον, οι αγρότες θα έχουν ρευστότητα για τη σπορά των χειμερινών καλλιεργειών, είπε.

Ακόμη, ο ανώτατος αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας διευκρίνισε ότι η τρέχουσα κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης είναι μια άλλη πηγή ανησυχίας και ένας ακόμη τομέας που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Παγκόσμια Τράπεζα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments