Διεθνή

Ιαπωνία: Εμμονή με θρησκευτική οργάνωση είχε ο δολοφόνος του Σίνζο Άμπε

Ιαπωνία: Εμμονή με θρησκευτική οργάνωση είχε ο δολοφόνος του Σίνζο Άμπε

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ιαπωνία: Μόλις ένα εικοσιτετάωρο πέρασε από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και οι πολίτες της Ιαπωνίας είναι σε κατάσταση σοκ

Μόλις ένα εικοσιτετάωρο πέρασε από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και οι πολίτες της Ιαπωνίας είναι σε κατάσταση σοκ. Η σορός του εκληπόντος πολιτικού μεταφέρθηκε στο Τόκιο από το δυτικό τμήμα της χώρας όπου βρισκόταν όταν έπεσε θύμα της μοιραίας επίθεσης

Μάλιστα, όσο περνούν οι ώρες, τόσες πληροφορίες βγαίνουν για τον δολοφόνο του Άμπε, μιας και οι αστυνομικές αρχές “ξεψαχνίζουν” τα ιντερνετικά προφίλ του. Σύμφωνα με αυτά που έχουν βρει αρχικά, έδειξαν πως ο ύποπτος ήταν εμμονικός εναντίον μιας «συγκεκριμένης οργάνωσης».

Ο 41χρονος φερόμενος ως δράστης, που ονομάζεται Tετσούγια Γαιμαγκάμι, πίστευε ότι ο Άμπε ήταν μέλος αυτής της οργάνωσης και αυτός ήταν ο λόγος της δολοφονικής επίθεσης κατά του 67χρονου πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης ενόψει των επικείμενων εκλογών για την άνω Βουλή. Η αστυνομία δεν κατονόμασε την ομάδα. Κάποια ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε μια θρησκευτική οργάνωση.

Ο 41χρονος άνδρας, πρώην μέλος του Πολεμικού Ναυτικού της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, χρησιμοποίησε, όπως ανέφερε η αστυνομία «ένα αυτοσχέδιο όπλο». Ο Γιαμαγκάμι παραδέχτηκε ότι τον πυροβόλησε με αυτοσχέδιο όπλο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο μεταξύ η νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό του Άμπε έφτασε σήμερα στην κατοικία του στο Τόκιο. Η χήρα του Άμπε, Άκιε, επέβαινε στη νεκροφόρα η οποία μετέφερε τη σορό του συζύγου της από το νοσοκομείο της Κασιχάρα κοντά στη Νάρα, όπου είχε διακομιστεί μετά την επίθεση, στην οικία τους στο Τόκιο.

Mέλη του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), ντυμένα στα μαύρα, παρατάχθηκαν για να αποτίσουν τα σέβη τους στον δολοφονημένο μακροβιότερο πρωθυπουργό της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Συγκλονισμένοι οι Ιάπωνες

Η δολοφονία ενός από τους πιο γνωστούς πολιτικούς της Ιαπωνίας, την οποία κυβέρνησε επί οκτώ χρόνια, συγκλόνισε και προκάλεσε θλίψη τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Την ώρα της επίθεσης ο Άμπε πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία στη Νάρα για τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της άνω βουλής που θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι οι προετοιμασίες για τις εκλογές, «τη βάση της δημοκρατίας» συνεχίζονται κανονικά.

Ο θάνατος του 67χρονου Άμπε, που δέχθηκε δύο σφαίρες στον λαιμό, ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε μια ομάδα είκοσι γιατρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments