Διεθνή

Le Point: Σκληρές εκφράσεις για Ερντογάν από το ιστορικό περιοδικό

Le Point: Σκληρές εκφράσεις για Ερντογάν από το ιστορικό περιοδικό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Le Point: Το ιστορικό έντυπο των εκατοντάδων χιλιάδων έντυπων πωλήσεων χρησιμοποιεί «σκληρή γλώσσα», αναφερόμενο στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν

Το ιστορικό έντυπο των εκατοντάδων χιλιάδων έντυπων πωλήσεων χρησιμοποιεί «σκληρή γλώσσα», αναφερόμενο στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, που αποκαλεί «εσωτερικό εχθρό» και τον κατακρίνει και για την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στην Ελλάδα.

Το κορυφαίο γαλλικό έντυπο δεν φείδεται βαριών χαρακτηρισμών αναφορικά με τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Κατά τους συντάκτες του περιοδικού, ο Ερντογάν είναι ένας νοσταλγός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο οποίος «ονειρεύεται να αγωνιστεί με μάχες κατά των Αρμενίων, των Κούρδων, ακόμη και εναντίον των Ελλήνων».

Ως ο «εσωτερικός εχθρός» της Δύσης αντιμετωπίζεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας, η πολιτική του οποίου φαίνεται ότι γίνεται ολοένα και περισσότερο κατανοητή. 

Μάλιστα, ο Ερντογάν θεωρείται ότι υποφέρει από «φαντασιώσεις, προσπαθώντας, να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία». Από την άποψη αυτή, ο Εντογάν δεν είναι παρά ένας «τύραννος, όπως ακριβώς ο Ρώσος ομόλογός του».

Πιο συγκεκριμένα, τονίζεται εμφατικά ότι «Ο Πούτιν και ο Ερντογάν υπακούουν στην παβλοβιανή λογική αυτών των τυράννων  των οποίων η ύβρις οδηγεί τα βήματά τους και που κολακεύουν τα χαμηλότερα ένστικτα του λαού τους για να κάνουν τους ανθρώπους να ξεχάσουν τις οικονομικές τους αποτυχίες». 

Οι απειλές εναντίον των Ελλήνων δεν είναι τίποτε περισσότερο από «μια μηχανορραφία» του Τούρκου Προέδρου, προκειμένου ο τουρκικός λαός να ξεχάσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματά του, με πιο πρόσφατο τον θηριώδη τιμάριθμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments