Διεθνή

Αζερμπαιτζάν: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους από τη Νότια Κορέα με 225 επιβαίνοντες

Αζερμπαιτζάν: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους από τη Νότια Κορέα με 225 επιβαίνοντες

Πηγή Φωτογραφίας: Wikipedia, Air Data News

Αζερμπαιτζάν: Αεροσκάφος της Korean Air, που είχε αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για την Ίντσεον της Νοτίου Κορέας, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, εξαιτίας βλάβης σε έναν από τους κινητήρες

Αεροσκάφος της Korean Air, που είχε αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την πόλη Ίντσεον της Νοτίου Κορέας, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζά0ν, εξαιτίας βλάβης σε έναν από τους κινητήρες του, όπως ανακοίνωσε η κορεατική αεροπορική εταιρεία.

Το Airbus A330, με 215 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα, προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπακού περίπου μιάμιση ώρα μετά την απογείωσή του από την Κωνσταντινούπολη στις 18:25 (τοπική ώρα) χθες Σάββατο.

Ορισμένοι επιβάτες ανέφεραν πως είδαν σπίθες να ξεπηδούν από έναν κινητήρα του αεροσκάφους. Ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες ότι τροποποίησε το σχέδιο πτήσης για να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Μπακού, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι επιβάτες πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν και όπως ανακοίνωσε η Korean Air θα αναχωρήσουν το πρωί με άλλη πτήση για τον προορισμό τους.

Σρι Λάνκα: Πυρπόλησαν την πρωθυπουργική κατοικία

Χωρίς τέλος οι συγκρούσεις στη Σρι Λάνκα, όπου μετά την εισβολή χιλιάδων διαδηλωτών στο Προεδρικό Μέγαρο, ακολούθησε η πολιορκία και η πυρπόληση της πρωθυπουργικής κατοικία στο Κολόμπο, γεγονός που υποχρέωσε  σε παραίτηση τον πρωθυπουργό λόγω της δημόσιας οργής για τον χειρισμό της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν την κατοικία, λίγες ώρες αφότου ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα παραιτηθεί όταν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση λόγω μιας επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, στη μεγαλύτερη ημέρα των διαδηλώσεων που είδαν επίσης πλήθη να εισβάλλουν στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου. Σε ένα βίντεο στα social media, φαίνεται κόκκινος καπνός να υψώνεται στον ουρανό.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε είπε ότι οι διαδηλωτές μπήκαν με το ζόρι στο σπίτι του στο Κολόμπο το βράδυ του Σαββάτου. Δεν είναι άμεσα σαφές εάν ήταν μέσα την ώρα της επίθεσης.

Ορισμένοι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες και κράνη της Σρι Λάνκα, κολύμπησαν επίσης στην προεδρική πισίνα, σύμφωνα με βίντεο από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι NewsFirst.

Δύο πηγές του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι ο πρόεδρος Ρατζαπάκσα απομακρύνθηκε από τις επίσημες εγκαταστάσεις την Παρασκευή για την ασφάλειά του ενόψει της προγραμματισμένης συγκέντρωσης το Σαββατοκύριακο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ωστόσο να μην είναι σίγουρος για το πού βρίσκεται ο πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments