Διεθνή

ΗΠΑ: Έκτακτος στρατιωτικός εξοπλισμός στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Έκτακτος στρατιωτικός εξοπλισμός στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΗΠΑ: Αυτή η έκτακτη βοήθεια είναι το 15ο πακέτο στρατιωτικών όπλων και εξοπλισμού που πρόκειται να αποσταλεί στην Ουκρανία από τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας από τον περασμένο Αύγουστο. 

Οι ΗΠΑ πρόκειται να στείλουν στην αμυνόμενη Ουκρανία πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα όπλα θα ενισχύσουν τις προσπάθειες της Ουκρανίας στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Η έκτακτη αυτή βοήθεια έρχεται, καθώς η Μόσχα αυτή την εβδομάδα ισχυρίστηκε ότι διαθέτει τον πλήρη έλεγχο της επαρχίας Λουχάνσκ της Ουκρανίας στο Ντονμπάς, αν και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως τα στρατεύματά τους εξακολουθούν να ελέγχουν ένα μικρό τμήμα της επαρχίας και οι σκληρές μάχες συνεχίζονται σε πολλά χωριά.

Οι ηγέτες της Ουκρανίας έχουν καλέσει δημοσίως τους δυτικούς συμμάχους να στείλουν γρήγορα περισσότερα πυρομαχικά και προηγμένα συστήματα που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν το χάσμα σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Τα όπλα ακριβείας μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικά όπλα που βρίσκονται πιο μακριά και χρησιμοποιούνται για να βομβαρδίσουν ουκρανικές τοποθεσίες.

Αυτή η έκτακτη βοήθεια είναι το 15ο πακέτο στρατιωτικών όπλων και εξοπλισμού που πρόκειται να αποσταλεί στην Ουκρανία από τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας από τον περασμένο Αύγουστο.

Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθούν οι δυνατότητες επιμελητείας και επισκευής της Ουκρανίας, έτσι ώστε τα στρατεύματα να μπορούν να διατηρήσουν τα οπλικά της συστήματα και να συνεχίσουν τον αγώνα στο μέλλον.

Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν στείλει περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια προς την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Λουχάνσκ είναι μία από τις δύο επαρχίες που συνθέτουν το Ντονμπάς, μια περιοχή ορυχείων και εργοστασίων όπου οι αυτονομιστές της Μόσχας πολέμησαν τον στρατό της Ουκρανίας για οκτώ χρόνια και ανακήρυξαν ανεξάρτητες δημοκρατίες που αναγνώρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πριν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Πρέπει, στο σημείο αυτό, να ληφθεί υπ’ όψη ότι ο Πούτιν προειδοποίησε την Πέμπτη πως το Κίεβο πρέπει ή να αποδεχθεί τους όρους της Μόσχας ή να προετοιμαστεί για το χειρότερο, λέγοντας μάλιστα ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη «αρχίσει τίποτα σοβαρά».  «Δεν ξέρω πώς θα τελειώσει, αλλά δεν θα τελειώσει με μια ρωσική ήττα της Ουκρανίας στην Ουκρανία», δήλωσε όμως, από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments