Ελλάδα

Υπηρεσία Copernicus: Πάνω από 8.000 καμμένα στρέμματα στην Ηλεία

Υπηρεσία Copernicus: Πάνω από 8.000 καμμένα στρέμματα στην Ηλεία

Πηγή Φωτογραφίας: Copernicus

Υπηρεσία Copernicus: Η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία άφησε μεγάλες φυσικές καταστροφές στο πέρασμα της, μιας και χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη.

Η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία άφησε μεγάλες φυσικές καταστροφές στο πέρασμα της, μιας και χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη.

Πρόκειται για την πυρκαγιά που ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία και την περιοχή της Πηνείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Copernicus συνολικά κάηκαν 8253 στρέμματα δάσους και γεωργικών εκτάσεων.

Η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη και η ανακοίνωση της υπηρεσίας Copernicus αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η περιοχή.

Κάηκαν πάνω από 12.153 στρέμματά δάσους στην Ιτέα σύμφωνα με το COPERNICUS

Η φωτιά που έπληξε στην Ιτέα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη γύρο περιοχή, όπως αυτό αποτυπώθηκε από και από την έκθεση του δορυφορικού συστήματος COPERNICUS και τους ευρωπαϊκούς χάρτες που παρουσίασε.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής προστασίας, για την καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Φωκίδα και στην Αχαΐα. pyrkagia-5

Όπως κατέγραψαν οι δορυφόροι, από την πυρκαγιά στην Ιτέα καταστράφηκε έκταση 12.153 στρεμμάτων, μεγάλο μέρος της οποίας είναι εντός της προστατευμένης ζώνης του Δελφικού Τοπίου.

Ειδικότερα, εκ των 12.153 στρεμμάτων που έχουν καεί, τα 3.000 στρέμματα, σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες, ήταν τμήμα του παραδοσιακού Ελαιώνα της ‘Αμφισσας, που βρίσκεται εντός της ζώνης Α΄ (απόλυτης προστασίας) του Δελφικού Τοπίου, όπως είχε οροθετηθεί το 1991, ενώ το 2012 είχαν καθοριστεί και οι χρήσεις στην συγκεκριμένη ζώνη.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά στην Αχαΐα, όπως αποτυπώνεται στους χάρτες του δορυφορικού συστήματος COPERNICUS, κάηκαν συνολικά 8.253 στρέμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments