Διεθνή

Βρετανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις για 8 σιδηροδρομικές εταιρείες

Βρετανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις για 8 σιδηροδρομικές εταιρείες

Πηγή Φωτογραφίας: Trainline, Mirror

Βρετανία: Οι μηχανοδηγοί οκτώ βρετανικών σιδηροδρομικών εταιρειών ψήφισαν σήμερα υπέρ της έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων με μισθολογικά αιτήματα, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο τους

Οι μηχανοδηγοί οκτώ βρετανικών σιδηροδρομικών εταιρειών ψήφισαν σήμερα υπέρ της έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων με μισθολογικά αιτήματα, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο τους.

Η Ένωση Μηχανοδηγών και Θερμαστών (ASLEF) ανέφερε ότι τα μέλη της στις εταιρείες Arriva Rail London, Chiltern Railways, Great Western, LNER, Northern Trains, Southeastern, TransPennine Express και West Midlands Trains ψήφισαν υπέρ της απεργίας.

«Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε κάτι το ξεχωριστό. Πιστεύουμε ότι κανένας εργαζόμενος σε αυτήν τη χώρα δεν θα πρέπει να ανέχεται μειώσεις μισθού, χρόνο με τον χρόνο, επειδή η κυβέρνηση επέτρεψε να αυξηθεί ο πληθωρισμός», ανέφερε ο Μικ Γουίλαν, ο γενικός γραμματέας της ASLEF.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη πότε θα προχωρήσουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στα τρένα.

Δεν εκφράζει τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε ερώτηση που του τέθηκε για τους υποψήφιους της διαδοχή του, αρνήθηκε σήμερα [11/7] να πάρει θέση για κάποιον συγκεκριμένο, λέγοντας ότι δεν θέλει να πλήξει τις πιθανότητές τους.

«Δεν θα ήθελα να πλήξω τις πιθανότητες κάποιου προσφέροντας τη στήριξή μου», δήλωσε ο Τζόνσον στην πρώτη εμφάνισή του στους δημοσιογράφους από την περασμένη εβδομάδα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει. Παράλληλα, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Τζόνσον δεν σχεδιάζει να επιβάλει έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιριών παραγωγής ηλεκτρισμού πριν αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού. johnson-g7

Ερωτηθείς εάν ο έκτακτος φόρος που εισάγεται για τους παραγωγούς πετρελαίου και αερίου θα επεκταθεί στις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρισμού, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν θα επιδιώξουμε να ορίσουμε νέες πολιτικές ή σημαντικές δημοσιονομικές αποφάσεις. Άρα δεν υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο».

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε το μέγεθος των κερδών και να εξετάζουμε τα κατάλληλα βήματα αλλά δεν υπάρχουν σχέδια να εισαχθεί ή να επεκταθεί αυτό σε εκείνη την ομάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments