Διεθνή

Ρωσία: Έκτακτη συνεδρίαση της Κάτω Βουλής εν μέσω των απειλών Πούτιν στη Δύση

Ρωσία: Έκτακτη συνεδρίαση της Κάτω Βουλής εν μέσω των απειλών Πούτιν στη Δύση

Πηγή Φωτογραφίας: euronews

Το ρωσικό κοινοβούλιο, στο οποίο κυριαρχεί ένα κόμμα που πάντα υποστηρίζει τον Πούτιν, δεν αποκάλυψε τι θα συζητηθεί στην έκτακτη σύνοδο

 Την έκτακτη συνεδρίαση της Κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου στις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Μόσχα, λίγες μέρες αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι δεν είχε καν αρχίσει να σοβαρεύει σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν χρησιμοποίησε μια συνάντηση με κοινοβουλευτικούς ηγέτες την Πέμπτη για να απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους να μην προσπαθήσουν να νικήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Το ρωσικό κοινοβούλιο, στο οποίο κυριαρχεί ένα κόμμα που πάντα υποστηρίζει τον Πούτιν, δεν αποκάλυψε τι θα συζητηθεί στην έκτακτη σύνοδο.

Ο Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, επικεφαλής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, το οποίο έχει 325 από τις 450 έδρες στο κοινοβούλιο, είπε ότι οι βουλευτές θα συζητήσουν περισσότερα από 60 θέματα στη σύνοδο.

“Είναι απαραίτητο οι διαδικασίες που βρίσκονται τώρα να λάβουν νομική απάντηση”, δήλωσε ο Βασίλιεφ του κόμματος που υποστηρίζει τον Πούτιν, στο κανάλι Telegram .

Το Κομμουνιστικό Κόμμα είπε ότι περισσότερα από 80 νομοσχέδια θα συζητηθούν.

Στη συνάντηση με τον Πούτιν την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν είπε στον Ρώσο πρόεδρο ότι το ρωσικό κοινοβούλιο θα βοηθήσει δύο αυτοανακηρυχθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία να αναπτύξουν το νομικό τους σύστημα.

Ο Πούτιν χαρακτηρίζει όλο και περισσότερο τον πόλεμο ως μάχη μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες, όπως λέει, ταπείνωσαν τη Ρωσία με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 διευρύνοντας το ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και χρησιμοποίησαν την Ουκρανία για να απειλήσουν τη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θέλουν να πολεμήσουν τη Ρωσία. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε τον Μάρτιο ότι ο Πούτιν δεν μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία, παρατηρήσεις που αργότερα έσπευσε να διευκρινίσει ο Λευκός Οίκος, ότι η Ουάσιγκτον δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments