Διεθνή

Ρωσία: Κατάρριψη δύο ουκρανικών βομβαρδιστικών και ένα μαχητικό στην ανατολική Ουκρανία

Ρωσία: Κατάρριψη δύο ουκρανικών βομβαρδιστικών και ένα μαχητικό στην ανατολική Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: WarNews247, Αρχείου

Ρωσία:Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε σήμερα [11/7] ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο βομβαρδιστικά Su-25 και ένα μαχητικό MiG-29 στην ανατολική Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε σήμερα [11/7] ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο βομβαρδιστικά Su-25 και ένα μαχητικό MiG-29 στην ανατολική Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, καταστράφηκαν επίσης δύο ουκρανικές αποθήκες όπλων, όπου φυλάσσονταν αμερικανικά χόβιτζερ Μ777. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσεις αυτές τις πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές.

Πούτιν: Διευκόλυνση της ρωσικής υπηκοότητας σε όσους Ουκρανούς το θελήσουν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα Δευτέρα [11/7] διάταγμα που διευκολύνει την διαδικασία απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς πολίτες.

Μέχρι τώρα η απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας αφορούσε μόνο στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων αποσχισθέντων εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Τις περιοχές δηλαδή που η Ρωσία υποστηρίζει ότι «απελευθέρωσε» από τον έλεγχο του Κιέβου, καθώς επίσης και τις κατεχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

putin28-6

Τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν για Συρία και εξαγωγές σιτηρών

Επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος της Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογο του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αναφέρθηκαν στη Συρία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εγκαθίδρυση ασφαλών διαδρόμων για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ως προς το ζήτημα της Συρίας και την νέα επιχείρηση που έχει προαναγγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Ρωσία έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της.

Από το 2016, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κυρίως για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments