Ελλάδα

Μάνδρα: Ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Ρένα Δούρου για τη φονική πλημμύρα

Μάνδρα: Ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Ρένα Δούρου για τη φονική πλημμύρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μάνδρα: Για μία ακόμα φορά θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι, για τη φονική πλημμύρα στη Μάδρα τον Νοέμβριο του 2015

Για μία ακόμα φορά θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι, για τη φονική πλημμύρα στη Μάδρα τον Νοέμβριο του 2015, στην οποία 25 πολίτες βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ παράλληλα είχε προκαλέσει και πάρα πολλές ζημιές τεράστιας αξίας. Μάλιστα να θυμίσουμε πως πριν από περίπου ένα μήνα κρίθηκαν αθώοι

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, με βάση την οποία αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι, (δύο από το Δασαρχείο και δύο από την Πολεοδομία) για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που τους οδήγησαν στο εδώλιο.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρώην περιφερειάρχη το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (με ψήφους 2-1), την έκρινε αθώα για τις πράξεις της πρόκλησης πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο, της ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ την κήρυξε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο κήρυξε ενόχους συνολικά οκτώ κατηγορούμενους στην υπόθεση, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πλημμύρας και σωματικής βλάβης από αμέλεια, καταδικάζοντας τους σε ποινές φυλάκισης από τέσσερα έως έξι χρόνια με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας Αστυνόμευσης Ρεμάτων.

Σε δήλωσή του, πάντως, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς υποστήριξε ότι η εισαγγελική έφεση «είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησής της, καθώς είχε παρέλθει το 10ημερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής». Επίσης, την χαρακτήρισε «παντελώς αναιτιολόγητη», τονίζοντας ότι αυτή ασκήθηκε προκειμένου «να καταστεί η κα Δουρου πολιτικά όμηρος εν όψει των εκλογών»

Οι ποινές για τους 8 καταδικασθέντες

Το δικαστήριο επέβαλε στους  κατηγορούμενους,  συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως. Συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης.

Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος και ποινή 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας. Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments