Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προειδοποίηση ΗΠΑ – Το Ιράν σχεδιάζει να προμηθεύσει τη Ρωσία με drones

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προειδοποίηση ΗΠΑ – Το Ιράν σχεδιάζει να προμηθεύσει τη Ρωσία με drones

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που έλαβαν οι ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι το Ιράν προετοιμάζεται να εκπαιδεύσει τις ρωσικές δυνάμεις για τη χρήση των drones,

Οι ΗΠΑ απευθύνουν προειδοποίηση πως το Ιράν σχεδιάζει να προμηθεύσει τη Ρωσία με εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ορισμένα με μαχητικές ικανότητες.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που έλαβαν οι ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι το Ιράν προετοιμάζεται να εκπαιδεύσει τις ρωσικές δυνάμεις για τη χρήση των drones, ωστόσο σημείωσε πως δεν είναι σαφές αν έχουν παραδοθεί.

Τα drones έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στον πόλεμο τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Ρωσία.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ουκρανία έκανε έκκληση για δωρεές χιλιάδων drones ώστε να βοηθήσουν τις πολεμικές της προσπάθειες.

Και οι δύο πλευρές τα χρησιμοποιούν για να εντοπίσουν τις θέσεις του εχθρού και στη συνέχεια να πλήξουν τον στόχο.

Ο Τζέικ Σάλιβαν πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες που έλαβαν οι ΗΠΑ υποστήριξαν την άποψη ότι η επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία «έχει κόστος για τη διατήρηση των δικών της όπλων».

Παρατήρησε επίσης ότι ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης για να επιτεθούν στη Σαουδική Αραβία.

Τα σχόλιά του έγιναν ενόψει της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, δύο χώρες που δεν έχουν πάρει μέρος στις κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Το Ισραήλ βλέπει το Ιράν, το οποίο ζητά την εξάλειψή του, ως τη μεγαλύτερη περιφερειακή του απειλή.

Οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι έχουν προμηθεύσει όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από την εισβολή τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments