Ελλάδα

Σάμος: Δύο επιζώντες και δύο νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου

Σάμος: Δύο επιζώντες και δύο νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σάμος :Ακόμα ένα μέλος του ελικοπτέρου, που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, βρέθηκε σώος. Πρόκειται για έναν Ρουμάνο, πιλότο του ελικοπτέρο

Η πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο κόστισε τη ζωή σε δυο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος. Περίπου στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης, οι πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό ανέφεραν πως βρέθηκε ζωντανός ο τέταρτος άνθρωπος που βρισκόταν στο ελικόπτερο, και μάλιστα είχε βγει στην ακτή.

Το ελικόπτερο κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή βόρεια του Παλαιοχωρίου να εντοπίζονται νεκρά. Νωρίτερα, ο πιλότος του ελικοπτέρου εντοπίστηκε ζωντανός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σάμου. Πρόκειται για έναν Ρουμάνο που ήταν στο πιλοτήριο.

Οι πληροφορίες για την ταυτότητα των νεκρών είναι συγκεχυμένες, καθώς το πλήρωμα αποτελούταν από τον Ρουμάνο πιλότο, δυο Μολδαβούς και έναν Έλληνα σύνδεσμο που είχε τον ρόλο του μεταφραστή.

Όμως τα νέα είναι άσχημα για δύο μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Σάμο, καθώς βρέθηκαν νεκρά, ενώ επιχειρούσε στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Παλαιοχώρι. Αν και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους διασώστες, τελικά δεν κατέστη δυνατό να κρατηθούν στη ζωή.

Έπεσε ελικόπτερο στη Σάμο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς – Δύο οι διασωθέντες

Ελικόπτερο κατέπεσε την ώρα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Παλαιοχώρι της Σάμου. To εναέριο μέσο της πυροσβεστικής έπεσε στη θάλασσα βόρεια του νησιού που είχε σταλεί νωρίτερα για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή που έχει ξεσπάσει από τις 14.00.

Μάλιστα το τοπικό μέσο ενημέρωσης samos24.gr, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που φέρεται να αποτυπώνει την στιγμή της πτώσης. Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν τριμελές, με ξένους πιλότους και Έλληνα σύνδεσμο.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Τα τρία μέλη του πληρώματος είναι δύο αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου και ένας Έλληνας, αξιωματικός σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην θαλάσσια τοποθεσία της Πλάκας Σάμου, έχει ξεκινήσει αποστολή έρευνας διάσωσης. Στο ελικόπτερο επέβαινε τριμελές πλήρωμα από το εξωτερικό και Έλληνας σύνδεσμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του Ε/Π ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής. Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments