Αθλητισμός

ΕΟΚ: Το πρόγραμμα της Εθνική Ελλάδος

ΕΟΚ: Το πρόγραμμα της Εθνική Ελλάδος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΕΟΚ: Η ΕΟΚ ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ των Ανδρών για τον Αύγουστο και ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2022, που αρχίζει το Σεπτέμβριο

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε σήμερα [14/7] το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ των Ανδρών για τον Αύγουστο και ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2022, που αρχίζει το Σεπτέμβριο. Η αρχή θα γίνει με έναν πολύ δυνατό φιλικό αγώνα, απέναντι στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία. Ο πρώτος αγώνας με τους Φούριας Ρόχας θα διεξαχθεί εντός έδρας, στο ΟΑΚΑ (9/8). Δύο μέρες αργότερα (11/8) οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στη Μαδρίτη.

Η συνέχεια θα δοθεί με ένα τουρνουά που έχει γράψει την δική του, θρυλική ιστορία. Το «Ακρόπολις» επιστρέφει, πιστό στην Εθνική Ομάδα και έτοιμο να την «ξεπροβοδίσει» πριν από μία ακόμη μεγάλη επίσημη διοργάνωση.

Τέλος, η αυλαία θα πέσει εντός συνόρων με έναν επίσημο και ιδιαίτερα σημαντικό αγώνα. Η Εθνική Ελλάδας θα υποδεχθεί το Βέλγιο στο πρώτο παράθυρο της Β’ Προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Η γαλανόλευκη θα ταξιδέψει αρχικά στο Βελιγράδι, αντιμετωπίζοντας στις 25 Αυγούστου τη Σερβία, αλλά θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με το Βέλγιο τρεις μέρες αργότερα (28/8).

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών έχει ως εξής:

9/8 Ελλάδα – Ισπανία / Επίσημος Φιλικός Αγώνας

11/8 Ισπανία – Ελλάδα / Επίσημος Φιλικός Αγώνας

17-19/8 Τουρνουά Ακρόπολις, με την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων Γεωργίας, Πολωνίας και Τουρκίας.

25/8 Σερβία – Ελλάδα / Β’ Προκριματική Φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

28/8 Ελλάδα – Βέλγιο / Β’ Προκριματική Φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

Γαλανόλευκη για… φίλημα και πανηγυρική πρόκριση

Παρά την υψηλή θερμοκρασία και τις συνθήκες… σάουνας στο ΕΑΚ Νεάπολης, το φίλαθλο κοινό της Λάρισας δεν άφησε ούτε θέση κενή, στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής στον 1ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με τη Μεγάλη Βρετανία, επικρατώντας με 93-71.

Στο ντεμπούτο του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού Δημήτρη Ιτούδη, η «επίσημη αγαπημένη» πήρε… γλυκιά εκδίκηση για τη δυσάρεστη έκπληξη στην πρεμιέρα, από τους Βρετανούς στο Νιούκαστλ τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Εθνική προκρίθηκε στον 2ο γύρο, ως πρώτη του 2ου ομίλου και μεταφέρει 3 νίκες και 1 ήττα, ενώ την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει ήδη και η Τουρκία και η Μεγάλη Βρετανία από το γκρουπ. Στον 2ο γύρο, θα αντιμετωπίσει τις τρεις πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου, με τους αγώνες να ξεκινούν στα τέλη Αυγούστου. Με τη Μεγάλη Βρετανία θα ξανασυναντηθεί στη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ, στο Μιλάνο, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Αν και  βρέθηκε στο -11 στις αρχές της 1ης περιόδου, ισορρόπησε γρήγορα για να μετατρέψει εν συνεχεία το +1 του ημιχρόνου (39-38) σε +21 (69-48) στο τέλος της 3ης περιόδου (30-10 το επιμέρους σκορ). ethniki-omad_vretania

Πρώτος σκόρερ της εθνικής ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 16 πόντους, double double σημείωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης (14π., 10ρ.), ο Ντόρσεϊ είχε 13 πόντους και 7 ασίστ (!), ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο Μποχωρίδης πέτυχε 11 πόντους, ενώ δείγμα της αθλητικότητας και των ικανοτήτων του Κώστα Αντετοκούνμπο (10π.) είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά το κοινό της Λάρισας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments