Αθλητισμός

NBA: Ρεκόρ τζίρου με 10 δις. δολάρια

NBA: Ρεκόρ τζίρου με 10 δις. δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

NBA: Το αμερικανικό πρωτάθλημα έκανε τζίρο περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο 2021-2022 καταγράφοντας τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του

Η Εθνική Λίγκα Καλαθοσφαίρισης (NBA) των ΗΠΑ, συνεχίζει να αναπτύσσεται αλματωδώς. Το αμερικανικό πρωτάθλημα έκανε τζίρο περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο 2021-2022 καταγράφοντας τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπός του, Άνταμ Σίλβερ.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα Palco23, από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, τα 8,9 δισεκατομμύρια προήλθαν από συλλόγους και παίκτες. «Οι αριθμοί είναι πραγματικά σημαντικοί και λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε ακόμα στη δίνη της πανδημίας, μπορούμε να πούμε ότι το ΝΒΑ έχει επιβιώσει από τον ιό», δήλωσε ο Σίλβερ.

Η αύξηση των εσόδων αντιπροσωπεύει μια αύξηση 20% συγκριτικά με την περίοδο πριν από την πανδημία της Covid-19, όταν το NBA σημείωσε έσοδα 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, οι τριάντα ομάδες της Λίγκας μέτρησαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις από τον εμπορικό κλάδο τους αυτή τη σεζόν, που αντιπροσωπεύει μια αύξηση 50% από έτος σε έτος.

Η αύξηση του τζίρου οφείλεται στην οριστική επιστροφή του κοινού φέτος, μετά το διάστημα των άδειων εξεδρών. Οι εφετινοί τελικοί, στους οποίους οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θριάμβευσαν επί των Μπόστον Σέλτικς, προσέλκυσαν κατά μέσο όρο 12,4 εκατομμύρια θεατές ανά αγώνα, αύξηση 22% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και 65% σε σύγκριση με δύο σεζόν πριν.

Συνολικά, ένας στους πέντε Αμερικανούς συντονίστηκε μπροστά στην τηλεόραση στους τελικούς του NBA φέτος και τα έξι γεγονότα με τις περισσότερες προβολές τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τα έξι παιχνίδια που έδωσαν τον τίτλο στην ομάδα του Στεφ Κάρι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments