Ελλάδα

Πανεπιστήμιο Αθηνών: 19ο στην Ευρώπη, 82ο στον Κόσμο

Πανεπιστήμιο Αθηνών: 19ο στην Ευρώπη, 82ο στον Κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι ένα από τα είκοσι πρώτα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και καταλαμβάνει την ογδοηκοστή δεύτερη θέση σε παγκόσμια κλίμακα

Μία πραγματικά σημαντική διάκριση γνωρίζει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο είναι ένα από τα είκοσι πρώτα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και το οποίο καταλαμβάνει την ογδοηκοστή δεύτερη θέση σε παγκόσμια κλίμακα.

Πρόκειται μια επιβράβευση του έργου, που παράγεται από το διδακτικό κα ερευνητικό προσωπικό του ΕΚΠΑ, όπως αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα της παγκόσμιας ερευνητικής κατάταξης «AD Scientific Index World Top Universities Ranking 2022».

Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα καταλαμβάνει την 82η θέση παγκοσμίως μεταξύ των 16.091 Πανεπιστημίων από 216 χώρες που περιλαμβάνονται στην εν λόγω κατάταξη. Επιπροσθέτως βρίσκεται στην 19η θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και στην 1η θέση μεταξύ των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων για το 2022.

Η εν λόγω κατάταξη είναι η πρώτη και μοναδική που βασίζεται στους συνολικούς και πρόσφατους δείκτες (της τελευταίας πενταετίας) ερευνητικής παραγωγικότητας των σημαντικότερων επιστημόνων και ερευνητών των Πανεπιστημίων. Αναλυτικότερα, η απόδοση, η βαθμολογία και η θέση κάθε Πανεπιστημίου υπολογίζεται με βάση τις βαθμολογίες των δεικτών h-index και i10 και τις αναφορές στο Google Scholar του ερευνητικού του δυναμικού.

Το AD Scientific Index πραγματοποιεί ταξινομήσεις χρησιμοποιώντας μια μόνο παράμετρο, η οποία είναι ο αριθμός των «Αξιότιμων και Παραγωγικών Επιστημόνων» που στελεχώνεται από ένα συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

Περισσότερα από 14.000 Πανεπιστήμια κατατάσσονται, χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο. Στην πρώτη θέση παγκοσμίως βρίσκεται το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ενώ ακολουθούν το Πανεπιστήμιο James Cook στην Αυστραλία, το Κέντρο Προηγμένης Επιστημονικής Έρευνα Jawaharlal Nehru στην Ινδία και η Ιατρική Σχολή Jichi της Ιαπωνίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments