Focus

Νότα Κονοπίση: Το δεξί χέρι της Αλίκης – Και τα μυστικά που έκρυβε

Νότα Κονοπίση: Το δεξί χέρι της Αλίκης – Και τα μυστικά που έκρυβε

Πηγή Φωτογραφίας: I Love Style- Θεσσαλία Τηλεόραση

Νότα Κονοπίση: Πολλοί την χαρακτήριζαν ως "φύλακα άγγελο" της εθνικής μας σταρ, καθώς έμεινε στο πλευρό της πιστή μέχρι το τέλος.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες η Νότα Κονοπίση ήταν γνωστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους ως το “δεξί χέρι” της Αλίκης. Πίσω από κάθε επίσημη ή λιγότερο γνωστή εμφάνιση της Ελληνίδας σταρ βρισκόταν μια γυναίκα που αγαπούσε την μόδα και το καλαίσθητο στιλ, φροντίζοντας πάντοτε να επιδεικνύει το ταλέντο αλλά και τις γνώσεις της επί του θέματος, πάνω στην κομψή σιλουέτα της εμβληματικής ηθοποιού.

Η Αλίκη για την Νότα δεν ήταν ακόμα μια πελάτισσα, που θα την έντυνε με στόχο το κέρδος, αλλά ούτε και για την Αλίκη, η Νότα υπήρξε απλώς δίπλα της ως αμπιγέζ. Οι δύο γυναίκες φρόντισαν γρήγορα να αναπτύξουν έναν μοναδικό δεσμό, που ξεπερνούσε τα όρια της συνεργασίας τους, καταλήγοντας να αποκτήσουν μια λιγότερο λαμπερή αλλά εξίσου ισχυρή φιλία.

Γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 και παρέμειναν η μια δίπλα στην άλλη μέχρι τον θάνατο της ηθοποιού το 1996. Έκτοτε, η Νότα αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς ποτέ να αποκαλύψει την παραμικρή λεπτομέρεια της προσωπικής ζωής της Αλίκης, παρά τα εξωφρενικά χρηματικά ποσά που της πρόσφεραν εκδοτικοί οίκοι και δημοσιογράφοι, με μοναδικό αντάλλαγμα μερικά μόνο ευαίσθητα μυστικά και απόρρητες πληροφορίες για την ηθοποιό. Εκείνη όμως δεν μιλούσε για αυτά.

Η μεταξύ τους εμπιστοσύνη επισφραγίστηκε με τον ξαφνικό χαμό της εθνικής μας σταρ, κρατώντας φυλακτό στιγμές και ολονύκτιες συζητήσεις που συχνά πραγματοποιούσαν μόνες μέσω ενός ακουστικού έπειτα από τους θεατρικούς θριάμβους της Αλίκης.

Η Νότα Κονοπίση, άλλωστε, ήταν πάντοτε εκεί για ό,τι και αν χρειαζόταν η ηθοποιός

Όχι μόνο απαντούσε στα τηλέφωνα, υποδεχόταν τους επισκέπτες αλλά λάμβανε δώρα και αφιερώσεις για λογαριασμό της, φρόντιζε κάθε λεπτομέρεια που αφορούσε την Αλίκη. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που τύγχανε να αποδεχθεί την εκρηκτική συμπεριφορά της σταρ, η οποία λόγω της τεράστιας πίεσης που λάμβανε από το επάγγελμα της, είχε έντονα ξεσπάσματα στα αγαπημένα της πρόσωπα. Όμως η αγαπημένη φίλη και αμπιγέζ συχνά αντιλαμβανόταν τις δυσκολίες της υπερπροβολής και την δικαιολογούσε.

Η βαθιά φιλία των δύο γυναικών επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τον θάνατο της Νότας Κονοπίση μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 94 ετών. Ένα πορτρέτο του Βασίλη Κυριαζή, όπου οι δύο τους ποζάρουν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η δημοσιογράφος και συλλέκτης σπάνιων ντοκουμέντων, Έλενα Μακρή Λυμπέρη. “Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μαζί με την πολυαγαπημένη της έμπιστη αμπιγιέζ Νότα Κονοπίση στον φακό του Βασίλη Κυριαζή το 1979.

Κομμώτρια στην Φίνος Φιλμ, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1972 και έκτοτε έγινε ο πιο δικός της άνθρωπος. Πολλά περισσότερα από μια αμπιγιέζ η Νότα ήταν ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης, με πράο και ακέραιο χαρακτήρα που φρόντιζε με σπανια αφοσίωση και αγάπη την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το σπίτι της ηθοποιού και την οικογένεια της, ήταν εξομολογήτρια και αδελφική φίλη. Ήταν επίσης μια μεγάλη Κυρία, που μετά τον ξαφνικό θάνατο της Αλίκης δεν μίλησε ποτέ και σε κανέναν για τα όσα είχε ζήσει στο πλευρό της πιο διάσημης ηθοποιού της Ελλάδας, ούτε αποκάλυψε το παραμικρό από όσα γνώριζε για εκείνη.” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην λεζάντα της φωτογραφίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments