Διεθνή

Ερντογάν: Η Σουηδία δεν τηρεί ιδιαίτερα τις υποσχέσεις της – Μπορούμε να σταματήσουμε την ένταξη της”

Ερντογάν: Η Σουηδία δεν τηρεί ιδιαίτερα τις υποσχέσεις της – Μπορούμε να σταματήσουμε την ένταξη της”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν: Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι των υπογραφών της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, με την έγκριση της Τουρκίας, και ο πρόεδρος της γείτονας χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε τις... απειλές κατά της σκανδιναβικής χώρας

Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι των υπογραφών της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, με την έγκριση της Τουρκίας, και ο πρόεδρος της γείτονας χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε τις… απειλές κατά της σκανδιναβικής χώρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Η Τουρκία έχει δώσει υπό όρους έγκριση στις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO και θα μπορούσε να σταματήσει τη διαδικασία εάν οι δύο χώρες δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών ομάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Βλέπουμε ότι η Σουηδία δεν τηρεί ιδιαίτερα τις υποσχέσεις της», δήλωσε ακόμη και στη συνέχεια υποστήριξε πως η Τουρκία επανέλαβε ανοιχτά και συχνά τις ανησυχίες της αναφορικά με την επέκταση του NATO. Ακόμη συμπλήρωσε ότι η Άγκυρα έχει αποφασιστική στάση για το θέμα. «Ως Τουρκία, η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τούρκοι αξιωματούχοι: Η Ελλάδα πίσω από τους εμπρησμούς στην Τουρκία

Για εμπρησμούς σε περιοχές της Τουρκίας κατηγορούν τώρα την Ελλάδα κορυφαίοι πολιτικοί και αξιωματικοί της γειτονικής χώρας, σε μία προσπάθεια περαιτέρω πόλωσης του κλίματος στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας Τűrkiye τιτλοφορείται «Έλληνες καίνε τα δάση μας εδώ και 28 χρόνια». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκπαιδεύουν Κούρδους αντάρτες, προκειμένου αυτοί να είναι σε θέση να βάζουν φωτιά σε τουρκικά δάση και εκτάσεις.

Ιδιαίτερα, υποστηρίζεται ότι «μαχητές του PKK και του DHKP-C (=Τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα), που εκπαιδεύονται σε εμπρησμούς-δολιοφθορές από τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις σε στρατόπεδα τρομοκρατίας, διεισδύουν στην Τουρκία και καίνε τους “πνεύμονές μας”».

Οι συντάκτες του κειμένου τονίζουν ακόμη ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις δασικές πυρκαγιές ως όπλο κατά της Τουρκίας. οι δασικές πυρκαγιές έχουν παράλληλη πορεία με τις σχέσεις των δύο χωρών, στις κρατικές αναφορές περιλαμβάνονται αναλυτικά και οι ελληνικές δολιοφθορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments