Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: “Καίει” η χώρα από τον καύσωνα – Πάνω από τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Μεγάλη Βρετανία: “Καίει” η χώρα από τον καύσωνα – Πάνω από τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μεγάλη Βρετανία: Σε ένα πρωτόγνωρο κύμα καύσωνα θα έχει η Μεγάλη Βρετανία, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως η θερμοκρασία θα φτάσει πάνω από τους  38 βαθμούς κελσίου

Σε ένα πρωτόγνωρο κύμα καύσωνα θα έχει η , καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως η θερμοκρασία θα φτάσει πάνω από τους  38 βαθμούς κελσίου, ενώ οι επιστήμονες στη χώρα προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν και ατομικά μέτρα προστασίας ακόμα και υγιείς άνθρωποι θα πεθάνουν από την ζέστη από την ισχυρή θερμοπληξία.

Μάλιστα αύριο [19/7] ο καύσωνας είναι ακόμα εντονότερος, με πρόβλεψη ακόμα και για 41 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο. Είναι ενδεικτικό πως δρομολόγια τρένων έχουν ακυρωθεί, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με αποτέλεσμα να ακυρώνονται πολλά προγραμματισμένα ραντεβού, ενώ και τα σχολεία έκλεισαν. Επίσης από την Κυριακή οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση για τηλεργασία όπου είναι εφικτό.

Επίσης, οι αρχές καλούν τους πολίτες να μην αναζητήσουν δροσιά σε λίμνες και ποτάμια γιατί ακόμα και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο. Όπως εξηγούν οι ειδικοί όταν υπάρχει κόκκινος συναγερμός για ακραία καιρικά φαινόμενα αυτό σημαίνει ότι απειλούνται άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Το ρεκόρ θερμοκρασίας στη σύγχρονη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι οι 38,7 βαθμοί Κελσίου του Ιουλίου του 2019 στους Βοτανικούς Κήπους του Κέμπριτζ. Από το μεσημέρι θα τεθεί σε ισχύ όριο ταχύτητας στους συρμούς των τρένων.

Εξάλλου, η αστυνομία στο Νορθάμπερλαντ ανακοίνωσε πως ανασύρθηκε μία σορός παιδιού στο πλαίσιο της έρευνας που ήταν σε εξέλιξη για έναν 13χρονο που παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού όπου είχε βουτήξει για να δροσιστεί.

Πέρα από τον κόκκινο συναγερμό για ακραία ζέστη από το Μετεωρολογικό Γραφείο, την ύψιστη βαθμίδα συναγερμού έχει σημάνει η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας Ην. Βασιλείου. Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει για τρίτη φορά τις τελευταίες ημέρες η κυβερνητική συντονιστική επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Όπως και από τις προηγούμενες δύο, απών εκτιμάται ότι θα είναι ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος την Κυριακή φιλοξένησε δεκάδες φίλους για ένα πάρτι στην επίσημη πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς.

Η απουσία του από το κέντρο διαχείρισης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που συνιστά ο καύσωνας προκάλεσε έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments