Διεθνή

Ζελένσκι σε Τριντό: Παραβίαση των κυρώσεων η επιστροφή της τουρμπίνας Nord Stream

Ζελένσκι σε Τριντό: Παραβίαση των κυρώσεων η επιστροφή της τουρμπίνας Nord Stream

Πηγή Φωτογραφίας: wikipedia

Ο Τριντό δήλωσε την Τετάρτη ότι ήταν μια «πολύ δύσκολη απόφαση» να χορηγηθεί εξαίρεση από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την επιστροφή της επισκευασμένης τουρμπίνας, που απαιτείται για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1

Ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένκσι είπε ότι είπε στον πρωθυπουργό Τζαστίν Τριντό την Κυριακή ότι οι Ουκρανοί δεν θα αποδεχτούν ποτέ την απόφαση του Καναδά να επιστρέψει την τουρμπίνα που προοριζόταν για ρωσικό αγωγό, επειδή θα ενθαρρύνει περισσότερες παραβιάσεις των κυρώσεων.

Ο Ζελένσκι είπε στη νυχτερινή του ομιλία μέσω βίντεο ότι είχε μιλήσει με τον Τριντό νωρίτερα και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του. «Ωστόσο, τόνισα χωριστά ότι οι Ουκρανοί δεν θα δεχτούν ποτέ την απόφαση του Καναδά σχετικά με την τουρμπίνα για τον Nord Stream», είπε. Η παράδοση του στη Γερμανία παραβιάζει τις κυρώσεις, πρόσθεσε.

Ο Τριντό δήλωσε την Τετάρτη ότι ήταν μια «πολύ δύσκολη απόφαση» να χορηγηθεί εξαίρεση από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την επιστροφή της επισκευασμένης τουρμπίνας, που απαιτείται για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες δηλώσεις άλλων Ουκρανών αξιωματούχων, είπε ότι η Ρωσία εκβιάζει με φυσικό αέριο. «Αν υπάρξει μία παράβαση τώρα, είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν και άλλες», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments